RUSI TVRDE DA JE LIKVIDIRAN AMERIČKI SPECIJALAC! Jeziv snimak iz Bahmuta: Prigožin pozira pored tela vojnika i pokazuje isprave (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2023

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simonov tvrdi da je muškarac čije se telo vidi na snimku navodno nekadašnji pripadnik američkih zelenih beretki.

RUSI TVRDE DA JE LIKVIDIRAN AMERIČKI SPECIJALAC! Jeziv snimak iz Bahmuta: Prigožin pozira pored tela vojnika i pokazuje isprave (VIDEO)

Foto: Twitter

Jevgenij Prigožin

Jevgenij Prigožin, osnivač ruske privatne vojne kompanije Vagner, tvrdi da je jedan američki plaćenik ubijen tokom borbi u Bahmutu.

Na snimku koji je objavio vojni bloger Aleksandar Simonov na svom kanalu na Telegramu vidi se Prigožin koji obilazi ruske pozicije u Bahmutu. Dok pod artiljerijskom vatrom obilazi položaje Vagnera u jednom momentu mu pokazuju telo nastradalog vojnika dok u ruci drži lična dokumenta za koje tvrdi da su američka, prenosi Kurir.

Autentičnost snimka i dokumenata odnosno nacionalnost mrtvog muškarca nije moguće potvrditi.

- Predaćemo ga Sjedinjenim Američkim Državama. Stavićemo ga u kovčeg i pokrićemo kovčeg američkom zastavom sa poštovanjem jer nije umro u krevetu kao deda već je umro u ratu. To je dostojna smrt. Zar ne - upitao je Jevgenij Prigožin.

Jedan od vojnika sa snimka tvrdi da je nastradali muškarac uzvratio vatru pre pogibije.

- Poginuo je tokom borbe. Sutra ujutru ćemo predati dokumenta i sve spakovati - dodao je Prigožin.

 

 

Simonov tvrdi da je muškarac čije se telo vidi na snimku navodno nekadašnji pripadnik američkih zelenih beretki.

- Jurišnici PMC Vagner tokom napredovanja u utvrđenom području "Gnezdo" na zapadnoj periferiji Bahmuta likvidirali su bivšeg vojnika američkih specijalaca. Pronađena su dokumenta na ime Nikolas Dvejn Majmer iz Bojsija u Ajdahu. Likvidirani plaćenik bio je veteran specijalnih snaga američke vojske odnosno nekadašnja zelena beretka - tvrdi Simonov na svom kanalu na Telegramu.

Republika

Foto: printscreen/Twitter

 

Američki Stejt department nije mogao da potvrdi ruske tvrdnje, ali je portparol rekao da su "upoznati sa izveštajima" i da "traže dodatne informacije".

- Naša sposobnost da proverimo izveštaje o smrti američkih državljana u Ukrajini je izuzetno ograničena - rekao je portparol i izrazio saučešće porodicama svih čiji su životi izgubljeni kao rezultat "ničim izazvanog i neopravdanog rata" Rusije protiv Ukrajine.

Ponovio je da Amerikanci ne bi trebalo da putuju u Ukrajinu.

- Ponavljamo našu poruku da američki građani ne bi trebalo da putuju u Ukrajinu zbog aktivnog oružanog sukoba i izdvajanja američkih državljana u Ukrajini od strane ruskih bezbednosnih zvaničnika. Građani SAD u Ukrajini treba da odmah odu ako je bezbedno da to urade koristeći bilo koje komercijalne ili druge privatne dostupne opcije kopnenog prevoza - navode iz Pentagona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading