FRANCUSKA ĆE OBUČAVATI UKRAJINSKE PILOTE: Makron se jasno izjasnio o ratu sa Rusijom

Autor:

Svet

15.05.2023

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strategija Francuske je jednostavna: pomoći Ukrajini da se odupre i da organizuje, kada to bude želela, kontraofanzivu kako bi sve mogla da vrati za pregovarački sto, pod uslovima koje ona izabere, i kako bi izgradila trajni mir za sebe, poručio je Makron

FRANCUSKA ĆE OBUČAVATI UKRAJINSKE PILOTE: Makron se jasno izjasnio o ratu sa Rusijom

Foto: Shutterstock

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da je Francuska spremna za obuku ukrajinskih pilota, kao i da bi programi obuke mogli da počnu odmah.

"Otvorili smo vrata za obuku ukrajinskih pilota u Francuskoj. Obuka može da počne sada", rekao je Makron u intervjuu za francusku televiziju TF1.

Sa druge strane, on je istakao da Francuska zasad neće isporučivati avione ukrajinskoj vojsci.

"Strategija Francuske je jednostavna: pomoći Ukrajini da se odupre i da organizuje, kada to bude želela, kontraofanzivu kako bi sve mogla da vrati za pregovarački sto, pod uslovima koje ona izabere, i kako bi izgradila trajni mir za sebe", poručio je Makron za TF1.

Francuska nije u ratu sa Rusijom

"Mi ne vodimo rat protiv Rusije. To nije rat sa Ruskom Federacijom", poručio je Makron u intervjuu za TF1, prenosi TASS.

 

Dodao je da Francuska podržava Ukrajinu u njenom pružanju otpora, ali da to ne podrazumeva isporuku oružja za napad na teritoriju Rusije.
 

"Mi podržavamo Ukrajinu u pružanju otpora, što znači da ne isporučujemo oružje koje bi moglo da stigne do ruske teritorije ili koje bi moglo da se upotrebi za napad na Rusiju", rekao je Makron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading