BESNE NIKAD JAČE BORBE KOD BAHMUTA! Moskva tvrdi: Ukrajinci nigde nisu prošli, IMAJU STOTINE MRTVIH I DESETINE UNIŠTENIH OKLOPNJAKA!

Autor:

Svet

14.05.2023

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske trupe su pokušale da se probiju oko Artjomovska, ali su naše jedinice odbile sve napade, tvrdi Ministarstvo odbrane Rusije.

BESNE NIKAD JAČE BORBE KOD BAHMUTA! Moskva tvrdi: Ukrajinci nigde nisu prošli, IMAJU STOTINE MRTVIH I DESETINE UNIŠTENIH OKLOPNJAKA!

Foto: www.profimedia.rs

Snage kijevskog režima tokom tri protekla dana su pokušavale da deblokiraju svoje u Bahmutu (Artjomovsku), ali i izvrše proboj prema Soledaru, a po njegovom osvajanju da krenu na Lugansku Republiku.

Evo kako je vođene borbe opisalo Ministarstvo odbrane Rusije:

         
- Ukrajinske trupe su pokušale da se probiju oko Artjomovska, ali su naše jedinice odbile sve napade.
        
- Na pravcu Soledar-Artjomovsk, naši jurišni odredi su, uz podršku Vazdušno-desantnih snaga, nastavili zauzimanje zapadnih četvrti grada Artjomovska.
         
- Severno i južno od Artjomovska, tokom proteklog dana, neprijatelj je napravio masovne pokušaje da probije odbranu naših jedinica. Svi ti napadi bili su odbijeni. Prodori u naše odbrambene linije nisu dozvoljeni.
         

- Hrabrost i herojstvo pokazali su pripadnici naše 4. i 200. motorizovane brigade, kao i 6. motorizovane divizije.
         
Četvrta motorizovana brigada odbila je neprijateljske napade južno od naselja Krasnoe. Pritom su poginuli komandant brigade pukovnik Vjačeslav Makarov i zamenik komandanta armijskog korpusa za vojno-politički rad pukovnik Jevgenij Brovko.
         
- Komandant Makarov lično je predvodio bitku. Dva neprijateljska napada su odbijena. Pripadnici brigade su uništili tri tenka, četiri borbena vozila pešadije i dva druga oklopna vozila Oružanih snaga Republike Srpske. Ukrajina. Prilikom odbijanja trećeg napada, komandant brigade je teško ranjen i preminuo je prilikom evakuacije sa ratišta.
         
- Gubici ukrajinskih trupa su oko 200 poginulih i ranjenih vojnika.

         
- Treći bataljon 200. motorizovane brigade odbio je šest napada istočno od Bogdanovke. Jedinica je uništila sedam tenkova, 11 borbenih vozila pešadije i više od 50 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.
         
- Šesta divizija je odbila napade ukrajinskih jurišnih grupa koje su nastupale uz podršku tri tenka i četiri borbena vozila pešadije.
         
- Gubici među ukrajinskim vojnicima bili su preko 30 ljudi, dva tenka i tri borbena vozila pešadije.
         
- Svi naši vojnici koji su se istakli u tim borbama dobili su vojne ordene i druga odlikovanja neposredno na borbenim položajima.
        
- Za samo jedan dan borbi, Oružane snage Ukrajine imale su ukupno više od 400 poginulih i ranjenih, izgubile su 12 tenkova, 18 borbenih vozila pešadije, dva borbena oklopna vozila i haubicu D-20. Samo u borbama na soledarsko-artjomovskom pravcu.

(Republika/Informer)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading