POKOLJ U AFRICI! ČOBANI KOPLJIMA UBILI DESET LAVOVA: Kazna stigla zbog pojedenih 11 koza i psa, stradao i NAJSTARIJI NA SVETU (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čobani koji čuvaju stada koza ubili su šest lavova na obodu nacionalnog parka Amboseli u Keniji, dan nakon što su kopljima proboli i usmrtili lava po imenu Lunkito, koji je živeo 19 godina i smatrao se najstarijim na svetu.

POKOLJ U AFRICI! ČOBANI KOPLJIMA UBILI DESET LAVOVA: Kazna stigla zbog pojedenih 11 koza i psa, stradao i NAJSTARIJI NA SVETU (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Svetski mediji prenose da su čobani pokolj lavova izveli u subotu, nakon što su im ove divlje zveri pojele 11 koza i psa noć pre toga.

Foto: www.profimedia.rs

Pripadnik plemena Masai u Keniji

Iz Kenijske službe za divlje životinje KWS saopšteno je da je u roku od nedelju dana ubijeno ukupno deset lavova u ekosistemu Amboselija.

Iz KWS su naveli da su se sastali sa predstavnicima lokalne zajednice kako bi razgovarali o tome kako bi pokušali da pronađu rešenje za ovaj problem koji ugrožava turistički sektor, stub ekonomije Kenije.

Ljudi koji žive u blizini ovog nacionalnog parka u Keniji često se žale da lavovi i drugi mesožderi ubijaju stoku i domaće životinje u graničnim područjima.

Nacionalni park Amboseli, koji se prostire na površini od 39.206 hektara, dom je ugroženim životinjskim vrstama uključujući slonove, geparde, bivole i žirafe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading