SRBI SE NE OSEĆAJU SIGURNO U HRVATSKOJ: Pupovac (SNV) uputio poruku u Zagrebu nakon glasanja na izborima za veća nacionalnih manjina (FOTO)

Autor:

Svet

07.05.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) i poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) u hrvatskom Saboru, očekuje da će SNV dobiti više od 90 odsto izabranih većnika na izborima za veća i predstavnike nacionalnih manjina.

SRBI SE NE OSEĆAJU SIGURNO U HRVATSKOJ: Pupovac (SNV) uputio poruku u Zagrebu nakon glasanja na izborima za veća nacionalnih manjina (FOTO)

Foto: Tanjug/HINA/ZVONIMIR KUHTIC

Pupovac je to ocenio nakon glasanja na biračkom mestu u zagrebačkoj gradskoj četvrti Trnje.

Na pitanje da prokomentariše zašto je, za razliku od pre četiri godine, na izbornim listama mnogo manji broj kandidata srpske manjine, Pupovac je rekao da se ljudi ne osećaju sigurno.

Foto: Tanjug/AP

Milorad Pupovac

- Glasovi netolerancije su još uvek izrazito glasni i onda to sputava ljude da se usmere prema ovom obliku organizovanja i delovanja koje je u skladu s Ustavom i zakonom - naveo je Pupovac, a preneli hrvatski mediji.

U Hrvatskoj je otvoreno 840 biračkih mesta na kojima oko 235.000 birača, pripadnika nacionalnih manjina, bira svoja veća i predstavnike.

Bira se 339 veća i 106 predstavnika u 201 jedinici - u 19 županija i Gradu Zagrebu, u 65 gradova i 116 opština. Veća bira 14 nacionalnih manjina, a predstavnike njih 19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading