ERDOGANU POZLILO ZBOG "TURSKOG GANDIJA": Zdravsteni problemi nakon objavljivanja anketa za predsedničke izbore (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

26.04.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prekinuo je na kratko televizijski intervju koji je davao uživo pošto mu je pozlilo, a ovaj incident opravdao je time da mu je naporna kampanja za opšte izbore 14. maja izazvala stomačne probleme.

ERDOGANU POZLILO ZBOG "TURSKOG GANDIJA": Zdravsteni problemi nakon objavljivanja anketa za predsedničke izbore (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug-AP, Shuterstok

On se posle nekoliko minuta vratio na nastavak intervjua na Kanalu 7 da bi odgovorio na još jedno pitanje.

Sam intervju je počeo sa sat i po zakašnjenja i to bez objašnjenja, a Erdogan je rekao da je razmišljao o otkazivanju televizijskog nastupa zbog stomačnih problema.

Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan

Erdogan tokom dana treba da govori na mitinzima u tri pokrajine u centralnom delu Turske, a taj njegov raspored je potvrđen nakon incidenta.

- Hvala Bogu, zdravlje našeg predsednika je dobro - napisao je na Tviteru Erdoganov portparol Ibrahim Kalin.

Foto: Tanjug/AP

Erdoganove pristalice na mitingu

Erdogan se suočava sa svojom najtežom izbornom trkom od kada je preuzeo dužnost 2003, pošto je široki savez opozicionih partija na čelu sa predsedničkim kandidatom Kemalom Kiličdarogluom udružio snage da ga svrgnu sa vlasti, dok se Turci bore sa najvećom ekonomskom krizom u poslednje dve decenije.

Foto: Tanjug/AP

Kemal Kiličdaroglu, predsednički kandidat turske opozicije

Turski mediji su objavili podatke deset anketa obavljenih u toj zemlji od kojih u osam vodi Kiličdaroglu, poznat i kao "turski Gandi" zbog umirujućeg nastupa i glasa koji se potpuno razlikuje od energičnog Erdogana.

Foto: Tanjug/AP

Pristalice Kiličdaroglua na mitingu turske opozicije

Međutim, ankete pokazuju da nijedan od predsedničkih kandidata neće osvojiti više od 50 odsto glasova u prvom krugu, pa je drugi krug glasanja gotovo izvestan.

Primetno je, ipak, da je Erdogan zbog intenzivne predizborne kampanje u poslednje vreme popravio imidž u javnosti, narušen ekonomskom krizom i posledicama katastrofalnih zemljotresa koji su Tursku pogodili početkom februara.

Foto: Tanjug/AP

 

Glasovi miliona Kurda odlučujući na izborima 14. maja

Selahatin Demirtaš, bivši turski predsednički kandidat i lider Narodne demokratske partije (HDP), izjavio je da će milioni glasova Kurda biti odlučujući na izborima koji se u Turskoj održavaju 14. maja. On vodi kampanju za parlamentarne izbore, koji su zakazani kada i predsednički, iz strogo čuvanog zatvora, u kome se nalazi već sedam godina zbog optužbi za terorizam, ali i dalje ima ogroman uticaj. Politiko podseća da Kurdi čine oko petinu od 85 miliona stanovnika Turske.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading