AMERIKANCI POBESNELI: Proizvođač "bad lajt" piva izgubio 5,25 milijardi dolara zbog reklame s transrodnom osobom, umešao se i Trampov sin (FOTO)

Autor:

Svet

24.04.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njujork post piše da je američki pivski gigant "Enhajzer-Buš" izgubio je 5,25 milijardi dolara u vrednosti akcija nakon što je ova kompanija objavila brending partnerstvo sa kontroverznim transrodnim influenserom Dilan Malvejnijem.

AMERIKANCI POBESNELI: Proizvođač "bad lajt" piva izgubio 5,25 milijardi dolara zbog reklame s transrodnom osobom, umešao se i Trampov sin (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Američki dnevnik navodi da je cena akcija kompanije koja proizvodi pivo "bad lajt" od 31. marta pala za skoro četiri odsto, što je berzansku vrednost "Enhajzer-Buša" oborilo sa 132,38 milijardi dolara na 127,13 milijardi dolara.

Foto: www.profimedia.rs

Berzanska vrednost "Enhajzer-Buša" pala sa 132,38 milijardi dolara na 127,13 milijardi dolara

Navodi se da je kompanija suočena sa besom konzervativnih potrošača zbog ugovora sa Malvejnijem. Ovaj 26-godišnjak ima više od deset miliona pratilaca na društvenim mrežama na kojima je dokumentovao svoj preobražaj iz muškarca u ženu u periodu od godinu dana.

Foto: Dylan Mulvaney/Instagram

Dilan Malvejni

Navodi se da je Malvejni odgovorio kritičarima navodeći da ga napadaju jer je "laka meta". Ova transrodna osoba je na društvenim mrežama postavila video snimke i fotografije na kojima promoviše sponzorski ugovor sa "bad lajtom". Tu su prikazane i specijalno izrađene limenke sa likom Malvejnija.

Foto: Dylan Mulvaney/Instagram

"Bad Lajt" sa likom Dilana Malvejnija

Njuzvik navodi da su se pozivima Amerikanaca na bojkot "bad lajta" pridružile i pristalice Keri Lejk, republikanske kandidatkinje za guvernerku Arizone na izborima 2022. koju je u kampanji podržao bivši predsednik Donald Tramp.

Oni su u baru na otvorenom koji je organizovan tokom političkog mitinga u Ajovi odbili da piju "bad lajt". Takođe, vlasnik bara u Kentakiju izjavio je da među njegovim mušterijama dolazi do sukoba zbog Malvejnijeve reklame za ovo pivo.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp sa sinom

Navodi se da su se mnoge poznate političke ličnosti takođe umešale u tu priču, a među njima su Donald Tramp Mlađi i Mardžori Tejlor Grin, republikanska kongresmenka iz Džordžije.

Foto: twitter/@KidRock

Kid Rok

Pevač Kid Rok pucao na limenke iz automatske puške

Američki pevač Kid Rok, koji je poznat kao Trampov pristalica, pucao je iz automatske puške na gomilu naslaganih limenki "bad lajta", time pokazujući očigledno šta misli o sponzorskom ugovoru proizvođača tog piva i Malvejnija. Kid Rok je taj snimak postavio na društvene mreže.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Biba

24.04.2023 16:35

Jadno, okupirala ih je mržnja i slepilo da je prepoznaju...