DA LI JE ŠOLC SLEDEĆI? Supruga nemačkog kancelara podnela ostavku, već nađena zamena (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

17.04.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački mediji su preneli da je Brite Ernst, supruga nemačkog kancelara Olafa Šolca, podnela ostavku na funkciju ministarke obrazovanja pokrajine Branderburg, pri čemu nije navela razloge za to.

DA LI JE ŠOLC SLEDEĆI? Supruga nemačkog kancelara podnela ostavku, već nađena zamena (FOTO, VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Navodi se da je odlazak ove političarke iz redova Šolcove vladajuće Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) usledio je nakon kritika javnosti koja je nezadovoljna rezultatima njenog rada u oblasti vrtića i škola.

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc sa suprugom Britom Ernst

Ernstova je šest godina bila član pokrajinske vlade, a 2021. bila je predsednica Konferencije ministara obrazovanja pokrajina Nemačke.

 

Ditmar Vojdke, premijer Brandenburga, prihvatio je ostavku i zahvalio se Ernstovoj na šest godina rada na mestu regionalnog ministra obrazovanja.

 

Šolcovu ženu na funkciji će naslediti Štefen Frajberg, funkcioner SPD koji je tek u septembru došao u Potsdam u Brandenburgu kao državni sekretar u Ministarstvu obrazovanja.

Foto: www.profimedia.rs

Šolcovu ženu će naslediti Štefen Frajberg

Prethodno je kao državni sekretar u pokrajini Meklenburg-Zapadna Pomeranija bio zadužen za školstvo i političko obrazovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading