RUSIJA URUČILA DEMARŠ AMERICI: Osoblje je sada legitiman cilja za našu vojsku!

Autor:

Svet

21.02.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je danas na razgovor ambasadorku SAD u Moskvi Lin Trejsi i uručilo joj demarš zbog, kako navodi, sve većeg učešća SAD u sukobu u Ukrajini.

RUSIJA URUČILA DEMARŠ AMERICI: Osoblje je sada legitiman cilja za našu vojsku!

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

- Demarš je uručen šefu diplomatske misije SAD, koja je pozvana u rusko Ministarstvo spoljnih poslova 21. februara u vezi sa sve većom umešanošću SAD u neprijateljstva na strani kijevskog režima - navelo je ministarstvo, a prenosi TAS S.

Kako dodaju RIA Novosti, ambasadorki je rečeno i da Vašington treba da preduzme korake da povuče vojsku SAD i NATO iz Ukrajine.

U saopštenju ruskog ministarstva navodi se i da je američkoj ambasadorki preneto da je, kako se ocenjuje, kontraproduktivan "agresivni pravac delovanja" SAD na produbljivanju sukoba sa Rusijom, ističe Rojters. Ministarstvo je pozvalo SAD da daju objašnjenje u vezi sa eksplozijama prošle godine, u kojima su oštećeni gasovodi Severni tok 1 i Severni tok 2.

Osoblje je legitimna meta za rusku vojsku!

Rusko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je američkoj ambasadorki u Moskvi Lin Trejsi da su američko oružje i osoblje legirimtne mete za rusku vojsku.

Rusko ministarstvo u saopštenju navodi da je "u demaršu koji je uručen ambasadorki istaknuto snabdevanje ukrajinske vojske oružjem, kao i određivanje ciljeva i lokacija za udare na rusku vojnu i civilnu infrastrukturu", što, smatraju, jasno ukazuje na nedoslednost i dvoličnost tvrdji SAD da nisu strana usukobu.

Ministarstvo u saopštenju "o rastućoj umešanosti SAD u sukob u Ukrajini" poručuje da su oružje isporučeno Kijevu, kao i osoblje za održavanje, uključujući državljane SAD, legitimne mete.

RIA je ranije prenela da je ambasadorki rečeno da Vašington treba da preduzme korake na povlačenju američke vojske i NATO snaga iz Ukrajine. Rusko ministarstvo je američkoj ambasadorki prenelo i svoju ocenu o "agresivnom pravcu delovanja" SAD na produbljivanju sukoba sa Rusijom, ističe Rojters.

Ministarstvo je, inače, pozvalo SAD da daju objašnjenje u vezi sa eksplozijama prošle godine u kojima su oštećeni gasovodi Severni tok 1 i Severni tok 2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading