U JEDNOM TRENUTKU JE BIO TU, U SLEDEĆEM GA NIJE BILO: Planinar (23) pao u smrt sa visine od 180 metara nakon što mu se rukohvat otkinuo

Autor:

Svet

09.02.2023

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Timovi za potragu i spasavanje veruju da ga je pad niz strmu stenu ubio "skoro momentalno".

U JEDNOM TRENUTKU JE BIO TU, U SLEDEĆEM GA NIJE BILO: Planinar (23) pao u smrt sa visine od 180 metara nakon što mu se rukohvat otkinuo

Foto: facebook.com/Jack Carne

Objavljena je prva slika "talentovanog" penjača amatera koji je stradao u Snoudoniji kada se odlomila stena na kojoj je visio i poslala ga 180 metara niže u smrt.

Džek Кarn (23) bio je samo par metara od vrha Gribin Ridž kada mu je rukohvat iznenada popustio tokom penjanja sa najboljim prijateljima Metijem Belčerom (24) i Brendanom Smitom (23) u subotu.

Planinarski trio, svi iz Barnslija, pokušavali su da osvoje taj vrh uoči planinarenja iz snova na Кilimandžaru kasnije ove godine.

Timovi za potragu i spasavanje veruju da je Džeka pad niz strmu stenu ubio "skoro momentalno".

- Ovo ne deluje stvarno. Bili smo tako blizu vrha. Džek je zgrabio rukohvat i on se samo otkinuo. Nikada neću zaboraviti koliko je bio tih kada je pao. Кada je Džek pao nije bilo buke. Nije vikao, vrištao ili tako nešto. Samo je pao. U jednom trenutku je bio tu, u sledećem ga nije bilo - rekao je Blečer za Dejli mejl, prenosi Blic.

On je dodao da su ga dozivali i pokušali da se spuste do njega, ali on nije reagovao.

- Ići za njim je bilo preopasno, bio je to skoro vertikalni pad i uslovi su se pogoršavali. Srećom, imali smo telefonski signal i mogli smo da pozovemo potragu i spasavanje u roku od 20 sekundi. Кada smo razgovarali sa bolničarima, rekli su da je uteha što je on odmah umro - rekao je.

Troje prijatelja su ove nedelje planirali da rezervišu putovanje na Alpe, a kasnije ove godine da se zajedno popnu na Кilimandžaro.

- Poznajem ga veći deo života, on mi je kao brat. Bio je najfiniji momak koga ste mogli da upoznate. Jednostavno ne mogu da verujem da je otišao - rekao je Smit i dodao:

- Uvek je imao drzak osmeh na licu, bio je svačiji prijatelj. Svake dve nedelje bismo išli na penjanje ili tako nešto.

- Кada sam ga video da pada, osetio sam utrnulost. Mislim da sam duboko u sebi znao da ga nema, ali sam pokušavao da zadržim nadu dok ne pronađu njegovo telo - kazao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading