Organizatori: Ilon Mask nije pozvan u Davos

Autor:

Svet

18.01.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori Svetskog ekonomskog foruma tvrde da Ilon Mask nije bio na listi gostiju godišnjeg okupljanja poslovnih ljudi i globalnih lidera u švajcarskom gradu Davosu, uprkos onome što vlasnik Tvitera tvrdi, preneo je AP.

Organizatori: Ilon Mask nije pozvan u Davos

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Poznate ličnosti, od šefice Evropske unije Ursule fon der Lajen do glumca Idrisa Elbe, okupile su se ove nedelje u luksuznom alpskom gradu kako bi razgovarale o širokom spektru globalnih pitanja - od rata u Ukrajini do klimatskih promena i uticaja tehnologije na bezbednost.

- Mask nije bio tamo, iako kaže da je bio pozvan - izjavio je danas portparol Foruma Jan Zof, napominjući da je poslednji put izvršni direktor Tesle dobio poziv "ne ove godine i ne nedavno – već 2015".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

 

Ilon Mask je u tvitu 22. decembra rekao: "Moj razlog za odbijanje pozivnice za Davos nije bio zato što sam mislio da su njegovi organizatori umešani u dijaboličke spletke, već zato što je to zvučalo dosadno", prenosi Tanjug.

Zof je dodao da se Mask nikada nije registrovao ni za jedan godišnji sastanak u Davosu.

Vlasnik Tvitera u toku današnjeg dana nije bio dostupan za komentar. Skup u Davosu je kritikovan zbog nedostatka konkretne akcije koja bi usledila nakon niza sesija i govora, dok je sam forum bio meta onlajn teorija zavere onih koji veruju da forum uključuje grupu elita koja manipuliše globalnim događajima u svoju korist.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading