DA LI SU OVO NOVI SAVEZNICI RUSIJE?! Ukrajince napali PINGVINI, za odbranu od INVAZIJE iskopali DUBOKE ROVOVE (VIDEO)

Autor:

Svet

08.01.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni ukrajinske polarne stanice "Akademik Vernadski” govorili su o invaziji pingvina oko objekta

DA LI SU OVO NOVI SAVEZNICI RUSIJE?! Ukrajince napali PINGVINI, za odbranu od INVAZIJE iskopali DUBOKE ROVOVE (VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen

Snimak napada objavljen je na Fejsbuk stranici Nacionalnog antarktičkog istraživačkog centra (NASC).

Na snimku se može videti da su naučnici čak morali da prave jarke u snegu kako bi sprečili pingvine da opkole stanicu, prenosi Informer.

 

 

NASC je obećao da će saznati detalje "invazije" od polarnih istraživača i reći da li se populacija pingvina oko stanice zaista značajno povećala poslednjih godina.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin najavio 36-satno primirje za vreme božićnih praznika u Ukrajini, međutim kako javljaju zapadni mediji, granate lete sa svih strana.

Borbe između ruskih i ukrajinskih snaga nastavile su se na "rutinskom nivou", saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Ruske snage napale su vatrogasnu stanicu u Hersonu, pri čemu je nekoliko ljudi poginulo ili je ranjeno, rekao je visoki ukrajinski zvaničnik.

- Govore o prekidu vatre. Ovo je van razumevanja bilo kojeg civilizovanog čina. Evo sa kim smo u ratu - rekao je Kiril Timošenko, zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika, prenosi Index.

Rusi: Poštujemo primirje

Rusko je ministarstvo odbrane saopštilo da poštuje svoje jednostrano primirje i optužilo ukrajinske snage za nastavak granatiranja, prenosi AFP.

Ukrajinski zvaničnici nikada nisu pristali na prekid vatre, koji su ocenili kao Putinovu ciničnu smicalicu kojom je Ukrajinu hteo da prikaže nevoljnom da sklopi mir, dok se ruske snage pregrupišu. U svakom slučaju, kažu, nisu verovali da će Rusi prestati da pucaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đorđe

08.01.2023 13:05

A ko bi im poverovao??????