PRAVO BOŽIĆNO ČUDO: Žena pala sa 60 metara visine i PREŽIVELA - spasioci koji su izašli na teren na planini ŠOKIRANI onim što su videli!

Autor:

Svet

26.12.2022

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena se okliznula na led i pala sa strmine planine u Koloradu.

PRAVO BOŽIĆNO ČUDO: Žena pala sa 60 metara visine i PREŽIVELA - spasioci koji su izašli na teren na planini ŠOKIRANI onim što su videli!

Foto: Promo

Planina, sneg na planini

Jedna planinarka preživela je pad sa 60 metara u planinama San Gabrijela u subotu nakon što se okliznula pešačeći tokom božićnog vikenda.

Rut Voronjecki (40) iz Torntona u Koloradu, otišla je iz kampa svoje porodice u Lajtl Kriku oko 5 sati ujutro kako bi krenula do vrha Kukamonga, navele su oblasne vlasti.

Dok se Voronjecki vraćala nazad do svog kampa sa vrha od 2.685 metara, okliznula se na ledu i pala sa 61 metra, čudesno sletevši na oboreno drvo koje je ublažilo jači udar.

Portparol odeljenja šerifa okruga San Bernardino, Kris Mejia, rekao je da je planinar pronašao Voronjecku i aktivirao ručni GPS uređaj da pozove pomoć.

Nakon što je poziv bio aktiviran na lokaciji Voronjecke, spasilačka ekipa je utvrdila da će biti potreban helikopter da je izvuče sa lokacije. Presudno je bilo i vreme koje je bilo potrebno da ekipa stigne do nje.

Ubrzo je posada helikoptera kružila u blizini lokacije i deponovala spasioca koji je pritekao da pomogne ženi u nevolji.

Jak vetar je otežao spasavanje, navodi "Los Anđeles tajms", ali je žena locirana i dopremljena do helikoptera pre nego što je prebačena u obližnju bolnicu.

Mejia je rekla da je "spasilac, koji je bio dobro opremljen, otišao do njene lokacije i procenio njeno stanje".

- Postavio je Voronjecku u pojas za spasavanje i pomogao joj da izađe na otvoreno područje, pre nego što ju je uneo u helikopter.

Foto: Promo

Sneg na planini

Stanje Voronjecke nije bilo odmah poznato, ali je navodno zadobila ozbiljne povrede.

Pad Voronjecke usled klizavih uslova se dogodio otprilike mesec dana nakon što je 19-godišnja Emili Sotelo umrla na planinarenju u Nju Hempširu zbog nepovoljnih zimskih uslova na stazi.

Studentkinja druge godine koledža pronađena je mrtva u novembru na njen 20. rođendan. Prema lokalnim zvaničnicima, Sotelo sa sobom nije nosila ništa od suštinskog značaja koje zvaničnici preporučuju za dnevne šetnje, čak ni po toplijem vremenu.

Bila je bez mape, kompasa ili šibica. Nije imala baterijsku lampu ili far. U rancu je imala pločice granole i bananu, kao i vodu koja se verovatno smrzla rano u njenom pohodu.

Nosila je dugi donji veš, ali i svetle pantalone i jaknu. Bila je opremljena toplim rukavicama i grejačem za vrat, ali je bila bez šešira.

Njene cipele su navodno bile najprikladnije za trčanje na stazi, a ne za zimski trening.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading