KRITIKA SAD-A ZBOG KRŠENJA ZAKONA O VERSKIM SLOBODAMA: Rusija, Kina i Iran izazivaju posebnu zabrinutost!

Autor:

Svet

02.12.2022

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington je pojačao pritisak na Iran zbog brutalnog delovanja na demonstrante i izrazio ozbiljnu zabrinutost za poštovanje ljudskih prava u zapadnom kineskom regionu Sinđang.

KRITIKA SAD-A ZBOG KRŠENJA ZAKONA O VERSKIM SLOBODAMA: Rusija, Kina i Iran izazivaju posebnu zabrinutost!

Foto: Tanjug/AP

SAD su danas, između ostalih, označile Kinu, Iran i Rusiju kao zemlje koje izazivaju posebnu zabrinutost u okviru Zakonu o verskim slobodama zbog teških kršenja verskih sloboda, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Entoni Blinken

Blinken je u saopštenju naveo da među zemlje koje izazivaju posebnu zabrinutost spadaju i Severna Koreja i Mjanmar, koje su učestvovale ili tolerisale teška kršenja verskih sloboda, preneo je Rojters.

Alžir, Centralnoafrička Republika, Komori i Vijetnam su stavljeni na listu zemalja nad kojima se vrši nadzor.

Nekoliko grupa, uključujući i Vagnerovu grupu, rusku privatnu paravojnu organizaciju koja je aktivna u Siriji, Africi i Ukrajini, takođe su označene kao entiteti koji izazivaju posebnu zabrinutost.

Vagnerova grupa je označena zbog svojih aktivnosti u Centralnoafričkoj Republici, naveo je Blinken.

Vašington je pojačao pritisak na Iran zbog brutalnog delovanja na demonstrante i izrazio ozbiljnu zabrinutost za poštovanje ljudskih prava u zapadnom kineskom regionu Sinđang, koji je dom 10 miliona Ujgura.

Ostale zemlje označene kao zemlje koje izazivaju posebnu zabrinutost su Kuba, Eritreja, Nikaragva, Pakistan, Saudijska Arabija, Tadžikistan i Turkmenistan.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vizionar

02.12.2022 21:40

A to sto u Ukrajini pretresaju rusku pravoslavnu crkvu i zatvarju svestenstvo, sto u juznoj srpskoj pokrajini stalno obijaju i pale srpske svetinje, to je ok, to nije krsenje verskih sloboda i ljudskih prava. Licemerniji ne mogu biti ovi ameri.