RUSKI TAJKUN NA FBI POTERNICI, NAGRADA ZA NJEGA 250.000 DOLARA: Osnivač grupe "Vagner" umešan u prevaru SAD

Autor:

Svet

26.11.2022

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jevgenije Prigožin, biznismen i osnivač grupe "Vagner" stavljen je od strane Federalnog istražnog biroa FBI na njihovu poternicu.

RUSKI TAJKUN NA FBI POTERNICI, NAGRADA ZA NJEGA 250.000 DOLARA: Osnivač grupe "Vagner" umešan u prevaru SAD

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/FBI

FBI traži Jevgenija Viktoroviča Prigožina zbog njegove navodne umešanosti u zaveru za prevaru Sjedinjenih Država narušavanjem, ometanje i poništavanje zakonitih funkcija Savezne izborne komisije, Ministarstva pravde Sjedinjenih Država i Sjedinjenih Država od početka 2014. do 16. februara 2018.

Prigožin je bio glavni finansijer Agencije za internet istraživanja (IRA) sa sedištem u Sankt Peterburgu. On je navodno nadgledao i odobravao njihovo političko i izborno mešanje.

Operacije u Sjedinjenim Državama su uključivale kupovinu prostora američkog računarskog servera, stvaranje stotina fiktivnih onlajn ličnosti i korišćenje ukradenih identiteta osoba iz Sjedinjenih Država.

Ove akcije su navodno preduzete da bi se dostigao značajan broj Amerikanaca u svrhu mešanja u politički sistem Sjedinjenih Država, uključujući predsedničke izbore 2016.

Federalni nalog za hapšenje Jevgenija Viktoroviča Prigožina izdat je 16. februara 2018. u Okružnom sudu Sjedinjenih Država za Distrikta Kolumbija nakon što je optužen za zaveru radi prevare Sjedinjenih Država, prenosi Kurir.

Foto: Printscreen/FBI

Poternica na kojoj je Prigožin

- Ako imate bilo kakvu informaciju u vezi sa ovom osobom, a nalazite se van Sjedinjenih Država, kontaktirajte najbližu američku ambasadu ili Konzulat. Ako ste u Sjedinjenim Državama, kontaktirajte svoju lokalnu kancelariju FBI-a ili FBI-jevu besplatnu dojavu na 1-800-CALL-FBI (1-800-225-5324). Takođe možete da pošaljete savet na mreži na tips.fbi.gov, navodi FBI - navodi se na poternici FBI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Alex

26.11.2022 13:41

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😎😎😎🇷🇺🇷🇺🇷🇺❤️❤️❤️