UKRAJINSKI GENERAL predviđa: Evo kada bi mogao da se završi rat, govorio i o nuklearnom napadu

Autor:

Svet

19.11.2022

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske snage bi mogle da se vrate na Krim do kraja decembra, a ceo rat sa Rusijom biće završen do proleća, predvideo je zamenik ukrajinskog ministra odbrane.

UKRAJINSKI GENERAL predviđa: Evo kada bi mogao da se završi rat, govorio i o nuklearnom napadu

Foto: Tanjug/AP

General-major u penziji Volodimir Havrilov rekao je da njegova zemlja nikada neće prestati da se bori do pobede i čak je uzeo u obzir potencijal ruskog nuklearnog udara.

On je u intervjuu za Skaj njuz, rekao da veruje da je verovatnoća nuklearnog napada Rusije mala, ističući da to kada bi se desilo bi "bila drama".

- Samo Bog zna kakav bi to bio scenario za sve, ali taktički nuklearni napad nije pretnja koja će nas sprečiti da nastavimo naš rat - rekao je Havrilov. 

Što se tiče izgleda za mirovne pregovore sa Kremljom, Havrilov je rekao da će do njih doći tek kada ruske trupe budu spremne da napuste svaki pedalj Ukrajine, uključujući poluostrvo Krim koje je Rusija zauzela 2014. i delove istoka Ukrajine koji drže separatisti koje podržava Rusija poslednjih osam godina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

rat u Ukrajini

 

- Unutar društva u Ukrajini postoji odluka da idemo do kraja - rekao je on u Londonu tokom putovanja u Veliku Britaniju ove nedelje.

Ukrajinske trupe su prethodnih nedelja, uz pomoć zapadnog oružja, povratili veliki deo teritorije i ponovo vratili kontrolu nad Hersonom, nakon što su se ruske trupe povukle na istočnu obalu Dnjepra.

Na pitanje da li je uspeh učinio neke druge ciljeve izvesnijim, kao što je povratak kontrole nad Krimom, Havrilov je rekao da je to "samo pitanje vremena".

- Mi ćemo to uraditi pre ili kasnije - rekao je on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

rat u Ukrajini

 

Havrilov je rekao da bi na Krim mogli da budu do kraja decembra.

- Možemo zakoračiti na Krim, na primer, do kraja decembra. Moguće, moguće. Nije isključeno da bude tako - dodao je on.

Havrilov veruje da će ukrajinske trupe nastaviti da se bore tokom zime, koristeći ovaj zamah, uprkos teškim uslovima, uz niske temperature i iscrpljenost.

On je dodao da nemaju drugog izbora jer bi bilo koja pauza u operacijama pružila ruskoj strani šansu da dopuni zalihe i dovede pojačanje.

O tome kada će se rat završiti, Havrilov je rekao da je kao vojska važno da budu spremni za dugu borbu ako Rusija bude u stanju da ojača.

- Naravno, u ovom slučaju, rat će potrajati. Ali moj osećaj je da će do kraja proleća ovaj rat biti završen - predviđa general Havrilov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading