KONGRES ĆE OKRENUTI LEĐA UKRAJINI: Oglasio se Medvedev nakon rezultata izbora u SAD

Autor:

Svet

18.11.2022

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nekom trenutku Kongres SAD će prestati da podržava Ukrajinu, zato što će, kako je naveo, "Amerika uvek napusti svoje prijatelje''

KONGRES ĆE OKRENUTI LEĐA UKRAJINI: Oglasio se Medvedev nakon rezultata izbora u SAD

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/United_States_Capitol_-_west_front.jpg: Architect of the Capitol

Potpredsednik Saveta za bezbednost Rusije Dimitrij Medvedev izjavio je da veruje da podrška Sjedinjenih Američkih Država Ukrajini neće potrajati.

On je napisao na Telegramu da će u nekom trenutku Kongres SAD prestati da podržava Ukrajinu, zato što, kako je naveo, "Amerika uvek napusti svoje prijatelje'', prenosi TAS.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 



Medvedev je napisao da ,,obični Amerikanci polako uviđaju realnost, što će uticati na Kongres, koji će na kraju prestati sa bezrezervnom podrškom ukrajinskom režimu''''.

On je dodao da će SAD, uprkos borbi za prevlast demokrata i republikanaca u Kongresu, nastaviti da odvaja velike količine novca za finansiranje ukrajinske strane u sukobu, zato što je, kako je rekao, ,,rusofobija deo konsenzusa političkih elita u Americi''.

Grupa republikanaca trazi reviziju sredstava upućenih Ukrajini

Pojedini predstavnici Republikanske partije u Predstavničkom domu Kongresa SAD zatražili su finansijsku reviziju sredstava koje je Kongres dodelio Ukrajini od januara 2021. godine, rekla je Mardžori Tejlor Grin, član Donjeg doma Kongresa iz DŽordžije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 


"Podnosim Predstavnickom domu nacrt rezolucije, kojom tražimo od predsednika SAD, sekretara odbrane i državnog sekretara da Predstavničkom domu dostave relevantna dokumenta u vezi sa sredstvima koja su dodeljena Ukrajini uz odobrenje Kongresa od 20. januara 2021. do 15. novembra 2022. godine", poručila je Grin u video poruci, preneo je Interfaks.

Ona je napomenula da "zahteva da se pokrene revizija za svaki dolar američkih poreskih obveznika koji je u ovom ili onom obliku prebačen u Ukrajinu".

Pored Grin još deset republikanaca je potpisalo zahtev.

Republikanci osvojili većinu u Predstavničkom domu 

Republikanska partija obezbedila je većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa, sa osvojenih 218 mesta.

Oni će u naredne dve godine imati priliku da upravljaju donjim domom kongresa, dok je većinu u Senatu ili gornjem domu obezbedila Demokratska partija predvođena predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, prenose agencije.

Predviđa se da će republikanci osvojiti između 218 i 223 mesta u Predstavničkom domu od 435 mesta, prenosi Rojters.

S obzirom da se glasovi nekih izbornih jedinica još uvek broje konačni rezultati možda nece biti proglašeni još par nedelja.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading