ODSEKAO SEBI PRST ZBOG UJEDA ZMIJE: Bolna istina lekara ga DOKUSURILA!

Autor:

Svet

22.10.2022

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U naletu panike, seljak je ostavio odsečeni prst na padini i odjurio u bolnicu.

ODSEKAO SEBI PRST ZBOG UJEDA ZMIJE: Bolna istina lekara ga DOKUSURILA!

Foto: Photo by Petr Ganaj from Pexels

Kineski farmer je sekao drva kada ga je iznenada ujela zmija za koju celo selo veruje da ubija čoveka u pet koraka. Džang (60), koji veruje u tu seosku legendu, odlučio je da po svaku cenu bude gospodar svoje sudbine i izbegne smrt, pa je odsekao prst koji je ujela zmija.

U naletu panike, muškarac je ostavio odsečeni prst na padini i odjurio u bolnicu, gde su mu lekari rekli da je reakcija preterana. Da stvar bude gora, ova zmija uopšte nije otrovna.

Dr Ren Đinping iz pokrajinske bolnice Žeđijang rekao je da Džang nije imao jaku glavobolju, probleme sa disanjem i krvarenje desni koje su uobičajeni simptomi koje pokazuju žrtve smrtonosnih zmija, piše Večernji.hr.

Foto: printscreen

Ujed zmije

Džang je lekarima objasnio da se na ovaj radikalan potez odlučio jer je pre nekoliko godina njegov komšija preminuo od ujeda iste zmije. Međutim, bilo je dovoljno samo uzeti serum protiv otrova i očistiti ranu.

Sivkasta “zmija od pet koraka” poreklom je iz jugoistočne Azije. Lekari su rekli da preterane reakcije na napade ove zmije nisu neuobičajene, a ljudi često amputiraju svoje udove kako bi zaustavili širenje otrova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading