ALBANSKA MAFIJA PREUZIMA BRITANSKO PODZEMLJE: Premlaćivanja, otmice i nasilje! Sve brutanlosti SNIMAJU i postavljaju na društvene mreže

Autor:

Svet

22.10.2022

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci na TikTok-u, neki sa više od 10.000 pregleda, prikazuju teško povređene žrtve albanske mafije u Velikoj Britaniji.

ALBANSKA MAFIJA PREUZIMA BRITANSKO PODZEMLJE: Premlaćivanja, otmice i nasilje! Sve brutanlosti SNIMAJU i postavljaju na društvene mreže

Foto: Printscreen TikTok

Nemilosrdni albanski gangsteri koriste veoma nasilne video snimke na društvenim mrežama kako bi pomogli u borbi protiv "tajnog rata u predgrađu" za kontrolu "unosnog" britanskog poslovanja sa kanabisom.

Užasni snimci na TikTok-u koje je otkrio Dejli mejl pokazuju kako šefovi bandi koriste kidnapovanja, zatvaranja i brutalna premlaćivanja kako bi nametnuli svoj autoritet na mrežu fabrika droge, koje su skrivene u stambenim kućama širom zemlje.

Video snimci, neki sa preko 10.000 pregleda, prikazuju žrtve sa teškim modricama koje cvile od bola ili mole za pomoć, a sve u cilju da bi delovale kao oštro upozorenje o tome šta se dešava onima koji pokušavaju da ih pređu, prenosi Dejli mejl.

Kriminolozi navode da su bande vodile pažljivo orkestriran krvavi napad na društvenim mrežama kako bi reklamirale svoju snagu nad rivalskim kriminalnim mrežama i pokušali da namame nove regrute.

 

 

Tajna istraga Mejla takođe je otkrila kako su trgovci ljudima nudili ilegalnim migrantima priliku da rade u laboratorijama kanabisa u Velikoj Britaniji kako bi otplatili dug svog dolaska.

Do toga dolazi nakon što je sindikat graničnih snaga upozorio ministra unutrašnjih poslova da porast broj migranata predstavlja "značajan rizik" za nacionalnu bezbednost, pri čemu su tradicionalne tražioce azila zamenili "mladi sposobni muškarci" za koje se sumnja da su povezani sa organizovanim kriminalom.

Albanci su činili oko 60 odsto migranata iz Kanala tokom leta, a smatra se da je do 7.000 do sada stiglo u Veliku Britaniju ove godine, od kojih se strahuje da su mnogi uvučeni u brutalni kriminalni svet.

Albanija je prošle godine imala najveći broj stranih državljana u engleskim i velškim zatvorima, sa 1.528 zatvorenika.

Jedan TikTok video sa natpisom "zlo dolazi od nas" sa preko 11.000 pregleda prikazuje Albanca kako ispituje zarobljenika sa otečenim očima kako bi ga naterao da prizna da je provalio u njihovu fabriku kanabisa i imenuje čoveka koji ga je poslao.

Drugi čovek na istom snimku snimljen je kako mu preti daljim premlaćivanjem od strane čoveka koji nije na snimku ako odbije da odgovori i tera ga da otvori usta kako bi pokazao kako su mu zubi već izbijeni. 

Na drugom nedavno obrisanom snimku vidi kako krvavi muškarac cvili dok ga brutalno tuku, a jedan od napadača se čuje kako viče na albanskom: 'Mučite ga dok ne imenuje ostatak svoje bande.'

Čuje se i povik: 'Ubij ga. Ne puštajte ga'.

Snimak, koji je imao skoro 10.000 pregleda pre nego što je uklonjen, nosio je natpis: 'Kradljivca kuće u kojoj se nalazio kanabis u Engleskoj uhvatili su Albanci.'

Treći video prikazuje pet Albanaca naoružanih noževima, mačetama i sekirama kako plešu i repuju na snimku sa natpisom: 'Spremni da provale u kuće sa kanabisom.'

Jedan od njih maše sekirom u kameru i repuje na engleskom sa jakim naglaskom: 'Zapamti ovo, svaki put kad vidim klinca, zažaliću zbog onoga što je uradio.'

Na drugom snimku se vidi kako maskirana banda naoružana mačetama, noževima i čekićima razbija ulazna vrata kuće za kanabis za koju kaže da je u Londonu.

Ervin Karamučo, profesor kriminologije na Univerzitetu u Tirani, rekao je da su operacije albanskih grupa organizovanog kriminala sa drogom sada konkurentne originalnim italijanskim mafijaškim bandama.

-Ove objave nisu objavljivane samo da zastraše, već i da se reklamiraju kao najjače kriminalne grupe koje podstiču nove regrute. To je neka vrsta takmičenja. Oni se bore za kontrolu nad područjima i poručuju "mnogo smo jači od rivalske bande, pa nam se pridružite", ocenio je on.

-Ove grupe već kontrolišu velika područja predgrađa Londona i drugih delova zemlje. Veoma su nasilni. Nemaju šta da izgube. Oni samo žele da preuzmu kontrolu i da se obogate, dodaje.

Kako kaže, bande takođe pokušavaju da iskušavaju nove članove koristeći društvene mreže da se razmeću svojim luksuznim životima i pokažu svoje skupe automobile i dodatnu opremu.

Krijumčar: Ako nemaju da dinansiraju svoj put u Veliku Britaniju od 11.000 evra, mogu da rade u fabrici kanabisa, a žene kao prostitutke

 

Albanski krijumčar ljudi podstiče ilegalne migrante da finansiraju svoj ulazak u zemlju radeći u njegovoj fabrici kanabisa u Velikoj Britaniji ili dilujući drogu nakon dolaska.

Žene takođe mogu da rade kao prostitutke u njegovoj javnoj kući, rekao je on.

Trgovac ljudima, koji se oglašava na TikTok stranici sa preko 2.000 pratilaca, predložio je ugovorno ropstvo prikrivenom novinaru koji se predstavljao kao mušterija koja želi da stigne u Veliku Britaniju.

Rekao je da je cena njegovog krijumčarenja u zemlju kamionom iznosila 10.000 funti (11.478 evra), ali da postoje i drugi načini da se plati ako nema tu svotu novca unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading