MINISTARKA NAJAVILA KANDIDATURU ZA PREMIJERKU: Peni Mordant ulazi u trku za mesto šefa Velike Britanije

Autor:

Svet

21.10.2022

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nju je javnost čula ranije ove godine.

MINISTARKA NAJAVILA KANDIDATURU ZA PREMIJERKU: Peni Mordant ulazi u trku za mesto šefa Velike Britanije

Foto: Tanjug/AP

Državna ministarka za trgovinsku politiku Ujedinjenog Kraljevstva Peni Mordant u petak je najavila da će se kandidovati za funkciju buduće britanske premijerke, pošto je Liz Tras podnela ostavku nakon samo šest nedelja, te tako postaje prva predstavnica u britanskom parlamentu iz redova Konzervativne stranke koja je objavila kandidaturu.

Mordant (49) je vodila mandate četiri prethodna premijera, držeći se podalje od skandalima obeleženog vremena kada je na vlasti bio Boris Džonson. Takođe je ostala u kabinetu za vreme vladavine Tereze Mej da bi izrazila podršku Bregzitu.

Kladionice stavljaju Mordant na treće mesto, iza Sunaka i Džonsona, s obzirom na to kako se očekuje da će i njih dvojica ući u trku za premijersko mesto nakon Tras.

Mordont je uglavnom nepoznata izvan Vestminstera. Za nju se čulo kada je ranije ove godine počela da vodi u anketama među članovima Konzervativne stranke, a deo javnosti ju je možda prvi put video u rijalitiju "Splash!" 2014. u kom su poznate osobe učile da rone, prenosi Jutarnji.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading