Telegram saučešća Erdoganu: Vučić sa velikom tugom primio vest o smrti rudara

Autor:

Svet

15.10.2022

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu povodom nesreće u kojoj je stradao veliki broj rudara.

Telegram saučešća Erdoganu: Vučić sa velikom tugom primio vest o smrti rudara

Foto: Ap photo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izrazio saučešće porodicama poginulih rudara i radnika, kao i Vladi i građanima Turske, a povređenima brz, uspešan i potpun oporavak.

- Poštovani predsedniče Erdogan, dragi prijatelju. Sa velikom tugom sam primio vest o strašnoj nesreći u rudniku na severu Turske u kojoj je stradao veliki broj ljudi. U vremenima u kojima se borimo za svakog čoveka, za bolji i sigurniji život svih nas, vest o ovakvoj tragediji postaje još jedna strašna opomena na rizike časne rudarske profesije. Građani Srbije dele vašu tugu, jer i sami pamte rudarske nesreće u našoj zemlji, a u ovim trenucima, naše misli upućene su porodicama stradalih i povređenih - rekao je Vučić.

Podsetimo, nesreća se dogodila 14. oktobra u rudniku u gradu Amasra na obali Crnog mora, a u trenutku eksplozije u rudniku je bilo 110 ljudi.

Spasioci su tokom noći pokušavali da izvuku desetine zarobljenih ljudi na površinu, dok vatra još gori, saopštili su danas turski zvaničnici.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je 11 povređenih rudara smešteno u bolnicu, dok je iz rudnika spaseno 58 rudara.

Turski ministar energetike Fatih Donmez izjavio je da su spasilački napori uglavnom završeni, kao i da je eksploziju, po svemu sudeći izazvao rudnički, zapaljiv gas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading