HRANA NA LINIJI BARAŽNE VATRE! 5.000 KALORIJA DNEVNO: Evo šta jedu ruski i ukrajinski vojnici na prvoj liniji fronta! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.10.2022

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski vojnici na frontu na istoku Ukrajine u proseku unesu oko 5.000 kalorija dnevno dok njihovi protivnici u ukrajinskoj uniformi pojedu hrane koja sadrži 4.000 kalorija.

HRANA NA LINIJI BARAŽNE VATRE! 5.000 KALORIJA DNEVNO: Evo šta jedu ruski i ukrajinski vojnici na prvoj liniji fronta! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Vojnici koji se bore na istoku Ukrajine sa obe strane baražne vatre izloženi su nadljudskim naporima - fizičkim i psihičkim - pa je njihova ishrana, naročito u hladnim krajevima i vremenima, mora biti uravnoteže sa nutritivne tačke gledišta.

Prema pisanju stranih medija, rančevi i torbe Ukrajinaca na frontu obično sadrže hiperkaloričnu hranu dovoljnu za 24 sata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prema pisanju "Kijev indipendenta", ranac ukrajinskog vojnika težak je oko tri kilograma i sadrži namirnice koje u sebi imaju između 3.500 i 4.000 kaloroja.

Poređenja radi, prosečna odrasla osoba unese oko 2.000 kalorija dnevno.

BORŠ I TUNOŠKA

Obroci ukrajinskih vojnika uključuju šećer, crnu čokoladu i konzervirano meso u koje dodaju i „borš", supu od cvekle poznatu i van granica Ukrajine.

Na meniju ukrajinskog vojnika je i tunoška, konzervirano svinjsko meso, kao i paštete od svinjske i goveđe jetre. 

U ishrani vojnika sa obe strane fronta uključeni su i ugljeni hidrati iz suvog hleba i slanih krekera. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Takođe, ukrajinski vojnici na frontu jedu i mesne čorbe sa krompirom, graškom i pasuljem, kao i žitarice poput ovsa, pšenice ili ječma.

Planinski obroci

Sa druge strane, ruski obroci se zovu "planinski obrovi" i nešto veći i uključuju oko 5.000 kalorija dnevno. 

Uvedeni su u upotrebu još 1979. godine nakon invazije SSSR na Avganistan.

Prema navodima "Kijev indipendenta", obrok dolazi u kutiji od 700 grama i može da nahrani tri osobe u jednom danu ili jednu osobu za dva ili tri dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading