VELIKI PROBLEM ZA NEMAČKU! Olafa Šolca od ovoga baš BOLI GLAVA!

Autor:

Svet

10.10.2022

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlog meseca su 762 firme otišle u stečaj, a ovog meseca se očekuje i veliki porast broja stečajeva.

VELIKI PROBLEM ZA NEMAČKU! Olafa Šolca od ovoga baš BOLI GLAVA!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Broj firmi u stečaju u Nemačkoj zbog ekonomskog pada i rasta cena porastao je za trećinu u odnosu na prošlu godinu i nastaviće značajno da raste u narednim mesecima, saopštio je u ponedeljak Lajbnic institut za ekonomska istraživanja.

- Broj stečaja udruženja i korporacija u septembru je bio 34 odsto veći nego u prethodnoj godini. Dalje povećanje broja stečajeva treba očekivati na jesen - navodi se u saopštenju na sajtu instituta.

Prošlog meseca su 762 firme otišle u stečaj, a ovog meseca se očekuje i veliki porast broja stečajeva. U novembru istraživači očekuju prekoračenje prošlogodišnjih vrednosti za čak 40%

Pored naglog pogoršanja ekonomske situacije, to je, prema mišljenju ekonomista, prvenstveno zbog rasta cena važnih faktora proizvodnje.

Zapad je pojačao sankcije na Rusiju zbog Ukrajine, što je dovelo do poskupljenja struje, goriva i hrane u Evropi i Sjedinjenim Državama. Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading