EVROPI SE CRNO PIŠE! Ukrajina prinuđena da obustavi izvoz struje!

Autor:

Svet

10.10.2022

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo nije preciziralo datum za obnavljanje izvoza.

EVROPI SE CRNO PIŠE! Ukrajina prinuđena da obustavi izvoz struje!

Foto: Printscreen/Facebook/Volodimir Zelenski

Masovni raketni udar Rusije na Ukrajinu koji je 10. oktobra pogodio postrojenja za proizvodnju toplotne energije i električne podstanice primorao je Ukrajinu da prestane da izvozi svoju električnu energiju u Evropsku uniju kako bi stabilizovala sopstvenu mrežu od 11. oktobra, saopštilo je Ministarstvo energetike Ukrajine, navodi Kijev indepedent.

Ministarstvo nije preciziralo datum za obnavljanje izvoza.

Podsećamo, Rusi su jutros izveli jedan od najstrohovitijih napada na Ukrajinu od početka rata, a sve u znak odmazde za srušen Krimski most.

U nedelju oko 6 časova ujutru po lokalnom vremenu odjeknula je eksplozija na Kerčkom mostu koji spaja Krim i Rusiju. 

Vrlo brzo je usledila reakcija ruskog lidera Vladimira Putina koji je naložio formiranje komisije koja će ispitati slučaj, a kasnije je ovaj čin nazvao "terorističkim" i direktno okrivio Ukrajinu za to.

Ruski napadi su usmereni na energetsku infrastrukturu širom zemlje, objavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Dobar deo Kijeva nema struju, a i internet veze su u prekidu.

Elektroenergetski sistem Ukrajine u jutrošnjem raketnom napadu na Kijev je navodno doveden na ivicu kolapsa. Pogođene su i teško oštećene sledeće termoelektrane: CHPP-5 (Kijev), CHPP-6 (Kijev), Lviv CHP (Lviv), Burštinska TE (Ivano-Frankovska oblast) i Krivi Rog.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading