DA LI SE SPREMA OSVETA ZA KRIMSKI MOST!? Vladimir Putin sazvao HITAN SASTANAK!

Autor:

Svet

09.10.2022

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videli smo izveštaje o eksploziji na Krimskom mostu, ali nemamo šta više da dodamo o toj situaciji, rekao je Peskov.

DA LI SE SPREMA OSVETA ZA KRIMSKI MOST!? Vladimir Putin sazvao HITAN SASTANAK!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin sazvao je za ponedeljak sastanak svog Saveta bezbednosti, formata koji okuplja ključne ministre, političke zvaničnike i predstavnike bezbednosnih službi i vojske, saopštio je Kremlj.

- Sastanak predsednika sa stalnim članovima Saveta bezbednosti zakazan je za sutra - rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

Ovaj sastanak će se održati dva dana nakon što je eksplozija oštetila Krimski most.

Rusko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da se železnički saobraćaj preko mosta odvija po redu vožnje. S druge strane, vozači moraju satima da čekaju da pređu most, prenose mediji.

Republika

Foto: Twitter

Krimski most

 

- Videli smo izveštaje o eksploziji na Krimskom mostu, ali nemamo šta više da dodamo o toj situaciji - istakao je on i naveo da se Ukrajinci "hrabro bore braneći svoju otadžbinu i slobodu i sami odlučuju kako, kada i gde će to učiniti".

Ruski Nacionalni komitet za borbu protiv terorizma saopštio je juče da je kamion dignut u vazduh na Krimskom mostu, zbog čega se zapalilo sedam rezervoara za gorivo teretnog voza, a dve saobraćajne trake su se delomično urušile.

Prema preliminarnim podacima ruskog istražnog komiteta, u eksploziji na Krimskom mostu poginule su najmanje tri osobe.

Zamenik ruskog premijera Marat Husnulin rekao je kasno sinoć da je Rusija u potpunosti obnovila železnički saobraćaj na Krimskom mostu i da će preko njega moći da pređu svi vozovi po redu vožnje, i putnički i teretni.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading