KINEZI PRATE EMOCIJE SVOJIM GRAĐANIMA: Evo ko će nositi narukvice koje prate rad organizma!

Autor:

Svet

26.09.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineski stručnjaci za bezbednost u saobraćaju predstavili su narukvice koje će vozačima pratiti emocije i životne funkcije organizma.

KINEZI PRATE EMOCIJE SVOJIM GRAĐANIMA: Evo ko će nositi narukvice koje prate rad organizma!

Foto: pixabay.com

Vozači međugradskog javnog prevoza u Kini uskoro će početi da nose narukivce koje im prate emocije!

Naime, Pekinška grupa za javni transport obrazložila je ovaj potez kao vid poboljšanja bezbednosti u saobraćaju. Već je podeljeno oko 1.800 narukvica u  Pekingu koje će koristiti vozači na rutama između provincija. 

Tvrdi se da narukvice u realnom vremenu prate vitalne funkcije kao što su puls, telesna temperatura, nivo kiseonika u krvi, pritisak i količinu sna. Pored toga, navodi se da narukvice mogu da prate i emocionalno stanje vozača poput postojanja anksioznosti, a podacima kompanija može pristupiti u bilo kom trenutku. 

Ipak, pravnici i borci za ljudska prava su zabrinuti zbog pojave ovih uređaja, jer kako kažu, narušavaju privatnost i izazivaju nepotreban pritisak kod vozača. Uz to, pristup ovim podacima bi mogao dovesti do povećanja diskriminacije među članovima društva. 

Kineski naučnici rapidno napreduju na polju nauke, a nedavno smo bili svedoci prvog uspešnog kloniranja vuka od strane jedne od kineskih laboratorija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading