MILO NE DA MANDAT LEKIĆU: Politička kriza u Crnoj Gori na vrhuncu!

Autor:

Svet

20.09.2022

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedjednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je predsednici Skupštine Danijeli Đurović da se skrati mandat parlamenta i saopštio da nije mogao da prihvati predlog da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav Vlade jer smatra da se za to nisu stekli svi neophodni uslovi.

MILO NE DA MANDAT LEKIĆU: Politička kriza u Crnoj Gori na vrhuncu!

Foto: E stock

U obrazloženju za skraćenje mandata Skupštini Đukanović navodi da je saglasno članu 95 tačka 5 Ustava Crne Gore, konsultacije o mandataru za sastav Vlade sa predstavnicima parlamentarnih partija, odnosno koalicija zastupljenih u Skupštini Crne Gore, obavio sam 15. i 16. septembra ove godine.

- Predlog da se mandat za sastav Vlade poveri gospodinu Miodragu Lekiću, koji mi je juce u ime partija koje su osvojile većinu mandata na izborima 2020. godine uputio gospodin Andrija Mandić nijesam mogao da prihvatim, jer smatram da se za to nijesu stekli svi neophodni uslovi. Javnost je od strane pojedinih predstavnika partija koji su učestvovali u konstituisanju tog predloga obaveštena da je on dobio samo verbalnu podršku, i da potpise podrške nesu dali poslanici URA, SNP i CIVIS - naglasio je Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading