TRI OPCIJE ZA MILA ĐUKANOVIĆA: Crna Gora čeka rasplet političke krize!

Autor:

Svet

20.09.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri "legalne" opcije stoje pred Milom nakon jučerašnje odluke stare skupštinske većine da Miodrag Lekić bude izabran za novog mandatara.

TRI OPCIJE ZA MILA ĐUKANOVIĆA: Crna Gora čeka rasplet političke krize!

Foto: Tanjug/D. GRIZELJ

Milo Đukanović

Jučerašnji dan u Crnoj Gori doneo je predlog novog mandatara za sastav vlade, a za tu poziciju stara parlamentarna većina odabrala je Miodraga Lekića iz redova DEMOS-a. 

Aktuelni predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, jučerašnji dan proveo je u Velikoj Britaniji gde je prisustvovao sahrani nedavno preminule kraljice Elizabete Druge, stoga pred njim sada stoje tri pravno prihvatljive opcije. 

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević

Prva opcija jeste da Đukanović danas donese konačnu odluku, o tome obavesti skupštinu, ali da odluka bude zavedena pod jučerašnjim datumom.

Druga opcija mogla bi biti predlog novog mandatara, dok bi treća opcija bila "blef", odnosno tvrdnje kako on lično nije imao uvid u postojanje 41 potpisa. 

Zanimljiva je činjenica da se niko iz parlamentarne većine nije odazvao nedavnim pozivima crnogorskog predsednika na razgovore. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading