TAJKUNSKI ŽIVOT MILOVOG MALOG! Đukanovićev sin kupio ogromno zemljište na periferiji Podgorice

Autor:

Svet

19.09.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin predsednika Crne Gore Mila Đukanovića Blažo Đukanović živi na tajkunskoj nozi.

TAJKUNSKI ŽIVOT MILOVOG MALOG! Đukanovićev sin kupio ogromno zemljište na periferiji Podgorice

Foto: E stock

Podgorička kompanija “BB Solar” čiji je suvlasnik Blažo Ðukanović, sin predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, kupila je zemljišni kompleks od 5.300 kvadratnih metara u Donjim Kokotima na periferiji Podgorice, pišu podgoričke “Vijesti”, pozivajući se na podatke iz zemljišnih knjiga.

Kompanija čiji su suvlasnici mlađi Ðukanović i biznismen Ivan Burzanović se u katastarsku evidenciju Uprave za katastar i državnu imovinu upisala kao vlasnik 12. septembra, navode "Vijesti".

Dodaje se da, prema izveštaju o poslovanju iz 2021. godine “BB Solar” je prihodovao 9,68 miliona evra, uz dobit od 765.000 evra, dok je 2020. godine imala 11,28 miliona prihoda i dobit od 1,4 miliona evra.


"Vijesti" pišu da je "BB Solar" jedna od kompanija koje poseduje Blažo Ðukanović, a registrovana je za postavljanje električnih instalacija sa ciljem povecanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive izvore energije i u proteklih nekoliko godina pozicionirala se kao vodeća na tom tržištu.

Napominje se da je Elektroprivreda Crne Gore pre dve i po godine zaključila ugovor o ekološkoj rekonstrukciji prvog bloka Termoelektrane u Pljevljima sa konzorcijumom u kome su kineski “DEC International”, “Bemax” iz Podgorice i “BB Solar”, a investicija je vredna 54 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading