Pozvao se na PETI AMANDMAN! Donald Tramp odbio da svedoči u istrazi o dodeli povoljnih kredita njegovoj kompaniji! STISLI GA SA SVIH STRANA!

Autor:

Svet

10.08.2022

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Istraga se vodi o poslovima porodične kompanije, a njujorški državni tužilac Leticija Džejms ispituje da li je Trampova organizacija "naduvala" vrednost nekretnina.

Pozvao se na PETI AMANDMAN! Donald Tramp odbio da svedoči u istrazi o dodeli povoljnih kredita njegovoj kompaniji! STISLI GA SA SVIH STRANA!

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp se ostrvio na generala Marka Milija

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozvao se danas na Peti amandman Ustava i odbio da odgovara na pitanja tokom svedočenja u građanskoj istrazi u Njujorku.

- Odbio sam da odgovaram na pitanja u okviru prava i privilegija koje se daju svakom građaninu prema Ustavu Sjedinjenih Američkih Država - naveo je Tramp u saopštenju, preneo je Rojters.

Istraga se vodi o poslovima porodične kompanije, a njujorški državni tužilac Leticija Džejms ispituje da li je Trampova organizacija "naduvala" vrednost nekretnina.

Ona je rekla da je njena istraga došla do dokaza da je Trampova organizacija, koja upravlja hotelima, terenima za golf i drugim nekretninama, precenjivala vrednosti imovine da bi dobila povoljne kredite i potcenjivala vrednosti da bi dobila poreske olakšice.

Kako se navodi, Tramp i dvoje njegove odrasle dece, Donald Tramp Mlađi i Ivanka Tramp, borili su se da izbegnu svedočenje, ali nisu u tome uspelii.

Tramp je negirao krivicu i nazvao njujoršku istragu politički motivisanom, aludirajući na to da je Džejms demokrata.

Bonus video:

 

Komentari (0)

Loading