FBI provalio u kuću DONALDA TRAMPA! Celo imanje na Floridi pod opsadom! Obili mu sef, a evo i šta traže! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.08.2022

05:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da su agenti FBI izveli raciju na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi i obili sef.

FBI provalio u kuću DONALDA TRAMPA! Celo imanje na Floridi pod opsadom! Obili mu sef, a evo i šta traže! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja, prenosi Gardijan.
 

 

Donald Tramp je u saopštenju naveo da je “njegov divni dom Mar-a-Lago u Palm Biču pod opsadom i da ga je okupirala velika grupa agenata FBI.


- Čak su mi obili i sef - rekao je Tramp.

Dodao je da je sarađivao sa svim relevantnim vladinim agencijama i da "nenajavljeni upad" u njegov dom nije bio potreban niti primeren.

Ocenio je da akcija predstavlja "nepravilno ponašanje tužioca" i "naooružavanje pravosudnog sistema" s ciljem da se spreči njegova ponovna kandidatura za predsednika SAD.

- Takav napad mogao bi da se dogodi samo u razorenim zemljama trećeg sveta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od zemalja korumpiranih na nivou koji ranije nije viđen. Nikad se nešto ovako nije desilo predsedniku SAD pre. Pošto sam radio i sarađivao sa relevantnim vladinim agencijama, ovakav upad u moj dom nije bio potreban niti je primeren. Ovo je prekršaj, zloupotreba pravosudnog sistema i napad radikalnih levih demokrata koji očajnički žele da me spreče da se kandidujem za predsednika 2024. godine, posebno posle nedavnih istraživanja javnog mnenja, i koji će učiniti sve da zaustave republikance i konzervativce na predstojećim izborima - rekao je Tramp. 
 

Iz sedišta FBI u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu želeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući.


Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp doneo iz Bele kuće i da njegov otac već mesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.

Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.

Ispred Trampove rezidencije okupilo se dosta pristalica.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading