FILMSKA PLJAČKA BANKE U RUSIJI: Šefica sa pajtašima ladno iznela preko 8 miliona evra - dolijala posle 4 godine

Autor:

Svet

30.07.2022

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glamurozna šefica ruske banke koja je optužena za krađu više od 8,3 miliona evra iz trezora izručena je Moskvi.

FILMSKA PLJAČKA BANKE U RUSIJI: Šefica sa pajtašima ladno iznela preko 8 miliona evra - dolijala posle 4 godine

Foto: printskrin/Youtube.com/Zenger

Optužena Inesa Brandenburg krila se u Španiji zbog pljačke u Sibirskoj banci za obnovu i razvoj u Tjumenu u januaru 2018.

Zapanjeni službenici su upozorili policiju nakon što su otkrili da je 561 milion rubalja (oko 8,3 miliona evra) nestao iz bankovnog trezora i da je zamenjen kancelarijskim materijalom.

Istražitelji su brzo razotkrili pedantnu prevaru, ali do trenutka kada su identifikovali Inesu Brandenburg, ona je pobegla privatnim avionom u Moskvu pre nego što je otputovala u Berlin.

Ali sada, više od četiri godine kasnije, vraćena je u Rusiju da se suoči sa suđenjem nakon što joj se ušlo u trag u Španiji u septembru prošle godine. Veruje se da je Brandenburg bila saučesnik pljačke pored njenog bliskog prijatelja Grigorija Romanjute. Romanjuta - suvlasnik banke i predsednik upravnog odbora - bio je mozak, kažu istražitelji.

On je navodno imenovao Brandenburg na mesto zamenika predsednika upravnog odbora banke. Njen položaj joj je omogućio da traži dodatne zalihe gotovine koje će poslati banci. Da bi se dočepala gotovine, tvrdila je da će niske kamate dovesti do navale klijenata u banku koji žele da podignu svoju ušteđevinu.

Brandenburg je navodno 26. januara 2018. uveče uzela dopunjenu gotovinu iz trezora. U međuvremenu, saučesnik - Sergej Kuznjecov - izneo je sredstva iz zgrade u devet vreća.

Trojica muškaraca umešana u pljačku – uključujući Kuznjecova, ali ne i Romanjutu – od tada su osuđena na zatvorske kazne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading