Ukrajinci GRANATIRALI NAJVEĆU NUKLEARNU ELEKTRANU u Evropi! BIće krvavo! (VIDEO)

Autor:

Svet

20.07.2022

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski dronovi kamikaze su grantirali nuklearnu elektranu Zaporožje.

Ukrajinci GRANATIRALI NAJVEĆU NUKLEARNU ELEKTRANU u Evropi! BIće krvavo! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

Ukrajinske bespilotne letelice pogodile su nuklearnu elektranu Zaporožje, saopštila je pres-služba uprave Energodara za RIA Novosti.

- Danas je Kijev izveo napad na nuklearnu elektranu Zaporožje uz pomoć udarnih bespilotnih letelica - rekao je zvaničnik.

Prema navodima administracije, ukrajinske trupe su koristile nekoliko dronova kamikaza. Ukupno su izvršili četiri napada, poslednji se dogodio u 16:01 po moskovskom vremenu.

 

 

- Prema preliminarnim informacijama, bespilotne letelice su bile opremljene bojevim glavama sa eksplozivnom masom izračunatom u kilogramima u TNT ekvivalentu - napisao je Vladimir Rogov, predstavnik CAA na svom Telegram kanalu.

Važno je istaći da reaktorski deo nuklearke nije oštećen. Rogov je u komentaru za RIA Novosti dodao da su štrajkovi na stanici izvedeni radi zastrašivanja radnika. On je izrazio uverenje da ovaj cilj neće biti ostvaren.

 

 

Ranije su Oružane snage Ukrajine već pokušale da oštete objekat. Ukrajinske bespilotne letelice su 12. jula bacile nekoliko mina kalibra 120 mm na zgradu koja se nalazi pored nuklearne elektrane.

Oštećeni su krov i prozori. Osim toga, u ponedeljak je zabeležen pokušaj napada na elektranu dronovima, kada je povređeno 11 zaposlenih, od kojih četvoro u teškom stanju, prenosi Mondo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Prevod

20.07.2022 15:33

Kakvi strajkovi? Misli se na napade/udare. Malo pogledajte taj masinski prevod, pre nego ga objavite.