SVI SE PITAJU ŠTA PUTIN SPREMA! "Nešto će se sigurno desiti, a mislim da znam i šta..."

Autor: Republika

Svet

08.05.2022

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanična Moskva se sprema za Dan pobede i veliku paradu u ponedeljak 9. maja, a svi se pitaju šta je ruski lider Vladimir Putin spremio za taj dan s obzirom da je u toku invazija na Ukrajinu.

SVI SE PITAJU ŠTA PUTIN SPREMA! "Nešto će se sigurno desiti, a mislim da znam i šta..."

Foto: Tanjug/AP;Printscreen

Spekulacije o Putinovom potezu ne jenjavaju, naprotiv sve su učestalije kako se bliži 9. maj. Ide se iz krajnosti u krajnost, od toga da će proglasiti primirje, do toga da će u ponedeljak zapravo tek objaviti rat, jer su Rusi dešavanju u Ukrajini podvodili pod "specijalnu operaciju", a ne rat.

Putinov nekadašnji saradnik i čovek koji je ruskom lideru pisao govore, Abas Galjamov, veruje da će se u ponedeljak nešto zaista i dogoditi.

- Svi očekuju da će se nešto dogoditi 9. maja - i Putinovi neprijatelji i njegove pristalice. A upravo ta očekivanja stvorila su vakuum koji sad treba da se popuni. Ako se to ne dogodi, Putin će politički izgubiti - rekao je za Bi-Bi-Si ovaj politički analitičar.

Galjamov predviđa da će ruski predsednik Ukrajini postaviti ultimatum - ili dođite za pregovarački sto ili se borite i suočite s pretnjom taktičkog nuklearnog oružja.

- Jedini način na koji Putin sad može da pobedi, jer sigurno će izgubiti ako ovako nastavi, jeste stvaranje utiska o sebi kao apsolutno ludom tipu. On želi da se zapadni lideri i svetska javnost uplaše, da počnu da zovu Volodimira Zelenskog i kažu mu: 'Dosta je sad, hajde da prekinemno ovo. Idi za pregovarački sto i pristani na barem neke od zahteva koje Rusija postavlja. Mi smo spremni da vam pomognemo, ali nismo spremni da umremo zbog vas - rekao je Abas Galjamov.

On je dodao i da mu se čini da Putin sada veoma žali zbog invazije na Ukrajinu iz koje sada pokušava da nađe izlaz, ali da ne ispadne slabić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
ziki

08.05.2022 08:54

gotovi su…

Odgovori 23 16
bl@

08.05.2022 08:56

Izjava za BBC - ono sto bi njihovi pratioci voljeli cuti... Vecinom gluposti.

Odgovori 97 26
Srbin

08.05.2022 11:31

Ovi kauboji su se zaigrali sad bi mogao posejdon I sarmata 2 da radi , da se zavrsi sa kaubojima za sva vremena.

Odgovori 41 31
Zlatko

08.05.2022 12:34

Putin je sve sem lud. Kad neko ima predsednika poput Bajdena, bolje da ne govori ni reč.

Odgovori 89 19