PREŽIVELA SAM HITLERA, STALJINA, PREŽIVEĆU I OVOG KRE*ENA PUTINA! Vremešna Ukrajinka zaklela se da će PREŽIVETI rat! (FOTO)

Autor:

Svet

26.04.2022

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devedesetšestogodišnja Ukrajinka Anastasija Gulej preživela je Staljina i Hitlera, ali se zaklela da će preživeti i Putina!

PREŽIVELA SAM HITLERA, STALJINA, PREŽIVEĆU I OVOG KRE*ENA PUTINA! Vremešna Ukrajinka zaklela se da će PREŽIVETI rat! (FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter/elephantjournal

Njena oštra reakcija usledila je nakon što je bila primorana da napusti rodnu Ukrajinu i preseli se u Nemačku, jer je njena kuća bila u blizini aerodroma, glavne mete ruskih projektila.

Anastasija je imala samo 19 godina u januaru 1945. godine kada je poslata u Aušvic, logor u kome je život izgubilo 1.1 milion ljudi.

Foto: Profimedia

 

Zatim je premeštena u ozloglašeni koncentracioni logor Bergen-Belzen u severnoj Nemačkoj u isto vreme kada i Ana Frank.

Jevrejka, koja je pisala možda i najpoznatiji dnevnik na svetu, ubrzo je prmeinula sa samo 15 godina, dok je Anastasija uspela da preživi do aprila kada su ga oslobodile britanske i kanadske trupe.

 

 

Govoreći na događaju povodom 77 godina oslobođenja , Anastasija je govorila o „genocidu nad Ukrajincima“ i uporedila Ruse sa nacistima.

- Nemam reči šta su Hitlerovi obožavaoci iz Kremlja uradili u Buči i Mariupolju - rekla je ona.

Foto: Tanjug/AP

 

Više od 400 civila pronađeno je mrtvo u Buči, mnogi sa vezanim rukama na leđima, upucani iz neposredne blizine, dok je Mariupolj nedeljama uništen nemilosrdnim granatiranjem.

Anastasija je prkosno dodala:

- Preživela sam Hitlera, preživela Staljina i preživeću i ovog kre*ena Putina!

Skoro osam decenija nakon Drugog svetskog rata, Anastasija je rekla da još uvek ne može da „zaboravi ni jedan minut“ koji je provela čekajući smrt u logoru. Kada je konačno oslobođen, rekla je da nije imala snage ni da oseti radost.

Biografija Anastasijinog života trebali je da bude objavljena prošlog meseca, ali će sada sadržati dodatno poglavlje o njenom bekstvu iz Ukrajine, prenosi msn.com.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
KojadinKoy

26.04.2022 23:14

Banderasica a tako lepo organizovana...