PUTINOVA LJUBAVNICA PROGOVORILA O RATU U UKRAJINI! Spomenula naciste i Drugi svetski rat, dok ruski lider šalje tajnu poruku BAJDENU?

Autor: Republika

Svet

25.04.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alina Kabajeva ponovo se pojavila u javnosti, drugi put za nedelju dana, što je izazvalo brojne reakcije u svetu, dok su istovremeno ruske rakete zasule više železničkih stanica u Ukrajini samo nekoliko sati nakon što je vozom u tu zemlju stifao generalni sekretar SAD Entoni Blinken.

PUTINOVA LJUBAVNICA PROGOVORILA O RATU U UKRAJINI! Spomenula naciste i Drugi svetski rat, dok ruski lider šalje tajnu poruku BAJDENU?

Foto: Tanjug/AP

Alina Kabajeva iznela kontroverzne izjave o Putinovoj invaziji

Bivša ruska ritmička gimnastičarka Alina Kabajeva (38), žena za koju se godinama tvrdi da je u tajnoj ljubavnoj vezi s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom (68), ponovo se pojavila u javnosti, čak drugi put u poslednjih nedelju dana, što je za tu misterioznu brinetu i te kako neobično, a povrh svega je komentarisala aktuelni rat u Ukrajini

Kabajeva se, naime, pojavila u moskovskoj VTB areni da vodi patriotski festival ritmičke gimnastike po imenu "Alina festival". Tom prilikom ona je održala govor pred novinarima u kom je, kako je primetio britanski Dejli mejl, povezala sovjetsku pobedu nad nacizmom u Drugom svetskom ratu sa današnjim događajima u Ukrajini.

- Pojavila se na sceni zajedno sa stotinama male dece na izrazito patriotskom događaju na kom je učestvovao vojni hor i zloglasni ruski simbol "Z" koji je postao sinonim za rat u Ukrajini. Njen istoimeni festival uključivao je neke od najpatriotskijih pesama Sovjetskog Saveza u čast pobede zemlje nad nacistima. Tema je nepogrešivo imala za cilj da pojača podršku Putinovoj "specijalnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini - piše Dejli mejl i napominje kako je Kabajeva majka četvoro dece, najverovatnije Putinove, koje on nikad nije javno priznao. 

Pojavljivanje Kabajeve na festivalu je inače usledilo nakon glasina da se ona krije u Švajcarskoj ili nekakvom bunkeru u Sibiru.

Kako napominje Dejli mejl, noseći patriotsku georgijevsku traku na grudima, Kabajeva je održala uzbudljiv govor povezujući pobedu nad nacizmom u Drugom svetskom ratu sa današnjim događajima u Ukrajini.

- Ova tema, vidite, ova priča, ne ide samo u prošlost. Ostaje sa nama. Ova proslava nije samo za celu zemlju, ovo je praznik za svaku porodicu. Svaka porodica ima ratnu priču i ne smemo je nikada zaboraviti, već je prenositi s generacije na generaciju - navela je ona dok su deca gimnastičari različitog uzrasta oko nje bila obučena u ratne uniforme.

Mališani su na reviji izveli koreografsku rutinu koja je ponovo odigrala sovjetsku pobedu u Drugom svetskom ratu, dok ih je istovremeno pratio vojni hor.

 

Očekuje se da će Putin iskoristiti Dan pobede - 9. maj - da odnese neku vrstu pobede u svom ratu u Ukrajini, uprkos broju poginulih u Rusiji za koji se smatra da prelazi 20.000 - napominje britanski portal aludirajući na brojku koju je ranije o broju stradalih izneo i NATO. 

Inače, za razliku od Putinovih odraslih ćerki iz prvog braka, Marije i Katerine, Kabaeva je dosad izbegavala sankcije Zapada. Ona je, podsetimo, medijski mogul budući da kontroliše značajan segment prokremaljskih moskovskih medija sa procenjenom platom od skoro 9,5 miliona evra godišnje.

Zatvoreni Putinov neprijatelj Aleksej Navaljni zatražio je sankcije protiv nje, tvrdeći da je Nacionalna medijska grupa Kabaeve verovatno zapravo u Putinovm vlasništvu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni tražio od Zapada da udari na Kabaevu 

- Želim da vas podsetim da Nacionalna medijska grupa, koja poseduje lavovski deo ovog aparata laži, nesumnjivo pripada Putinu lično, i da je na njenom čelu Putinova ljubavnica Alina Kabaeva - poručio je nedavno Navaljni iz zatvora i pozvao da se ona tretira kao „ratni zločinac“.

Inače, Kabaeva je bila u centru pažnje američkog Ministarstva finansija nakon invazije Rusije na Ukrajinu u februaru, ali zvaničnici u Vašingtonu veruju da bi njeno sankcionisanje moglo da eskalira tenzije između Rusije i Zapada.

U međuvremenu, slike Kabaeve koje su se pojavile prošle nedelje tokom proba za Alina festival izazvale su spekulacije da je bivša gimnastičarka koristila istog estetskog hirurga kao Putin usred tvrdnji o botoksu i filerima.

 

 

Bivša gimnastičarka se, kako napominju ruski opozicioni mediji, skoro nikada ne pojavljuje u javnosti, ni na društvenim mrežama, a nije je moguće slučajno videti na ulici ili u tržnim centrima. Telegram kanal Tolko Nikomu - takođe pažljivo birajući reči kako bi izbegao cenzuru - nagovestio je da Kabajeva i Putin imaju istog plastičnog hirurga.

- Novo retko pojavljivanje Aline Kabajeve. Ovog puta je obučena ležerno - i ponovo je viđena sa burmom. I da, rukopis porodične kozmetičarke je prilično uočljiv - navedeno je na pomenutom kanalu. 

U međuvremenu su na tlu Ukrajine nastavljene žestoke borbe, a na dan kad je u bivšu republiku SSSR stigao generalni sekeratar SAD Entoni Blinken kako bi se sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, svet su obišli snimci ruskig napada na više železničkih stanica. To bi, kako navodi Dejli mejl, mogla da bude svojevrsna Putinova poruka šefu SAD Džou Bajdenu, budući da je Blinken u Ukrajinu stigao, ni manje ni više, nego baš vozom. 

 

 

Reč je o razaranju pet želesničkih stanica u centralnim i zapadnim delovima Ukrajine. 

- Rusija je danas bombardovala železničke stanice u centralnoj i zapadnoj Ukrajini, samo nekoliko sati nakon što su dva najviša američka zvaničnika posetila Kijev železnicom. Ruske rakete su u ranim satima pogodile stanice u oblastima Lavov, Rivne, Vinista i Kijev - javili su ukrajinski mediji, uključujući i jednu u gradu Krasne, nedaleko od granice s Poljskom.

Više eksplozija čulo se u Žmerinki, u centralnoj Ukrajini. Aleksandar Kamišin, šef ukrajinske železničke službe, rekao je da su svi udari u ponedeljak usledili u roku od sat vremena jedan od drugog i da su izazvali žrtve, ne iznoseći dalje detalje.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading