UMRO POZNATI ADVOKAT! Čuven po ulozi u velikom POLITIČKOM SKANDALU

Autor:

Svet

14.04.2022

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica i prijatelji se opraštaju od njega.

UMRO POZNATI ADVOKAT! Čuven po ulozi u velikom POLITIČKOM SKANDALU

Foto: Printskrin

Umro je još jedan poznati čovek, ostaće upamćen po svojoj velikoj ulozi u skandalu koji je izazvao zemljotres.

Porodica i prijatelji se opraštaju od njega.

Španski advokat i političar Horhe Trijas Sahnijer preminuo je ove srede u 73. godini od posledica respiratornih komplikacija od kovida.

Član porodice advokata i književnika, Trijas Sahnijer, bio je u prvom plan kao svedok u slučaju "Barsenasovih papira", koji su umešali bivšeg blagajnika Narodne stranke Luisa Barsenasa i druge visoke zvaničnike u aferu duplog obračuna stranke, uz isplatu bonusa.

Kao pravnik, Trijas Sahnijer je dobio slučaj Violete Fridman protiv naciste Leona Degrela zbog negiranja Holokausta, što je omogućilo stvaranje zakona protiv zločina iz mržnje u Španiji, uključujući antisemitizam.

Iako je godinama živeo u Madridu, bio je poslanik PP u Kongresu Barselone tokom mandata Hose Marije Aznara. Poslednjih godina osudio je uznemiravanje svojih stranačkih kolega zbog njegove uloge u „slučaju Barsenas“, što je dovelo do konačne osude stranke.

Sahrana će se obaviti ovog petka u pogrebnoj kući Sant Gervasi u Barseloni.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading