IZNENADA SE OGLASIO ŠEF BRITANSKIH ŠPIJUNA! Svet šokiran, izneo je detalje o Putinu koje niko nije očekivao, kao i o RATU u Ukrajini!

Autor: Republika

Svet

31.03.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put od početka rata u Ukrajini oglasio se Britanac za kog se kaže da poseduje sve obaveštajne informacije, a koji sada tvrdi da se ruski vojnici na tlu bivše republike SSSR okreću jedni protiv drugih, pa da čak i obaraju letelice sopstvene vojske.

IZNENADA SE OGLASIO ŠEF BRITANSKIH ŠPIJUNA! Svet šokiran, izneo je  detalje o Putinu koje niko nije očekivao, kao i o RATU u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Džeremi Fleming žestoko napao Vladimira Putina

Džeremi Fleming, šef britanskih špijuna i čovek koji predvodi Državni komunikacioni štab (GCHQ) Ujedinjenog Kraljevstva, iznenada se oglasio povodom rata u Ukrajini i izneo šokantne detalje o sukobu na tlu bivše republike SSSR, ali, kako ocenjuje Dejli mejl, pokrenuo i "napad bez presedana na šefa Kremlja Vladimira Putina".   

Fleming je na čelu organizacije koja predstavlja obaveštajnu i bezbednosnu službu Britanije, odgovornu za pružanje i osiguranje elektronskih obaveštajnih podataka i informacija, koje se zatim predaju vladi i oružanim snagama zemlje. 

- Putinova invazija je u stvari neuspešni lični Putinov rat. Komanda i kontrola ruske kampanje je u haosu - rekao je Fleming koji se prvi put oglasio povodom ukrajinske krize, iznevši, pritom, šokantne obaveštajne podatke koji pokazuju da loše pripremljeni ruski vojnici odbijaju da izvršavaju naređenja, sabotiraju sopstvenu opremu i čak slučajno obaraju sopstvene letelice.

- Putinovi savetnici lažu o zapanjujućim gubicima Rusije - prenosi Dejli mejl Flemingove reči ističući da je obaveštajac "govorio o despotovoj (Putinovoj prim. aut) izolaciji i autoritarnom pristupu".

- Putinove pogrešne procene su me naterale da usvojim plan B. Tamo smo videli varvarstvo prema civilima i gradovima - naveo je Fleming.

On je zatim upozorio Kinu da ne bude previše blisko povezana sa "zemljom koja namerno krši sva pravila i norme kako bi uspostavila novi globalni poredak".

- Njegov javni prekor bez presedana na račun stranog lidera došao je kada su američki zvaničnici rekli da je Putin izgubio veru u svoje saradnike, koji se previše plaše da mu kažu istinu o ratu - podseća Dejli mejl i dalje navodi reči svog obaveštajca. 

- Sada vidimo kako Putin pokušava da sprovede svoj plan, ali on ne uspeva. Sve više izgleda da je u velikoj meri pogrešno procenio situaciju, a jasno je i da je pogrešno procenio otpor ukrajinskog naroda. Potcenio je i snagu ekonomskih posledica koje trpi njegova zemlja. S druge strane, precenio je sposobnosti svoje vojske da obezbedi brzu pobedu. Videli smo ruske vojnike, bez oružja i morala, kako odbijaju da izvrše naređenja, sabotiraju sopstvenu opremu i čak slučajno obaraju sopstvene letelice - istakao je Fleming gostujući u australijskoj prestonici Kanberi povodom proslave 75. godišnjice Australijskog direktorata za signale, australijskog ekvivalenta GCHK. 

 

 

- Iako verujemo da se Putinovi savetnici plaše da mu kažu istinu, režimu mora biti kristalno jasno šta se dešava, kao i razmere ovih pogrešnih ocena - naglasio je britanski obaveštajac, potvrdivši tako izjave pojedinih američkih zvaničnika, a među kojima je i državni sekretar SAD Entoni Blinken, da ruski predsednik nije u potpunosti upoznat sa situacijom na ratnom terenu "jer mu njegovi najbliži mnogo toga prećutkuju". 

- Njihova komanda i kontrola su u haosu. Videli smo kako Putin laže sopstveni narod u pokušaju da sakrije vojnu nesposobnost. Svemu tome treba dodati i stratešku pogrešnu procenu na koju su zapadni lideri upozoravali Putina. To je postao njegov lični rat, uz cenu koju plaćaju nevini ljudi u Ukrajini, a sve više i obični Rusi - udario je Fleming. 

Republika

Foto: Printskrin: ЛенТВ24

Putin na sastanku Saveta za nacionalnu bezbednost  

Britanski obaveštajac je zatim istakao kako je Putin svojim ponašanjem samo proizveo ono što je nameravao da izbegne i protiv čega se borio.   

- Velika ironija je u tome što je Putin svojim postupcima na sebe navukao upravo ono što je pokušavao da izbegne - Ukrajinu sa obnovljenim osećajem državnosti, NATO koji je ujedinjeniji nego ikad i globalnu koaliciju nacija koja osuđuje njegovu akcije - zaključio je Fleming u retkom javnom obraćanju.

Podsetimo, njegovi komentari usledili su nakon što su zapadne obaveštajne službe otkrile da Putin nije ni znao da njegova vojska koristi i gubi regrute, pokazujući, kako se tvrdi, jasan slom u protoku tačnih informacija. Neimenovani američki zvaničnik je rekao za Njujork tajms: "Imamo informacije da se Putin osećao zavedenim od strane ruske vojske".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Deki

31.03.2022 09:54

Ovaj izgleda da je brat od Koštunice😂

Odgovori 19 2
Roki

31.03.2022 10:10

Snila baba kad je bila mlada.

Odgovori 26 3
Drafan

31.03.2022 10:14

Ovaj nije normal!! Kako mozes biti toliko licemeran i toliko da se laze , ovo je LAZ neogranicenih razmera

Odgovori 28 2
Hercegov grad

31.03.2022 10:50

Ko svaki pogani Englez ,laze i preko mere!

Odgovori 30 3