RUSI BEŽE U SIBIR AVIONIMA, MEĐU NJIMA I PUTINOV? Radari snimili jezive aktivnosti u Ruskoj Federaciji, svet u šoku: Spremaju se za NUKLEARNI RAT?!

Autor: Republika

Svet

17.03.2022

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radarski sistemi zabeležili su kako niz ruskih VIP letelica, koje prevoze članove vlade i druge funkcionere, a među kojima je i avion Vladimira Putina, poleću sa moskvoskog aerodroma u ranim jutarnjim časovima i odlaze ka Sibiru.

RUSI BEŽE U SIBIR AVIONIMA, MEĐU NJIMA I PUTINOV? Radari snimili jezive aktivnosti u Ruskoj Federaciji, svet u šoku: Spremaju se za NUKLEARNI RAT?!

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Avioni, među kojima je onaj Vladimira Putina, odleteli su ka Sibiru

Svet je u neviđenom strahu da se Ruska Federacija i njen predsednik Vladimir Putin spremaju za nuklearni rat nakon što su radarski sistemi zabeležili jezive aktivnosti na tlu te zemlje. 

Naime, na osnovu snimaka uočene su neuobičajene trase letova mnogobrojnih ruskih VIP aviona specijalnog letačkog odreda „Rosija“, a strahuje se da svi oni idu ka teritorijama sa navodnim podzemnim skloništima napravljenim za smeštaj rukovodstva zemlje i njihovih porodica u slučaju nuklearnog rata. 

Avioni su poleteli sa moskovskog aerodroma Vnukovo (VKO) u ranim jutarnjim časovima 17. marta 2022, a portal Aerotime.Aero napominje kako je u pitanju jedinica koja ima zadatak da prevozi zvaničnike ruske vlade.

Prema podacima Planespottersa, "Rosija" kontroliše 29 aviona, od kojih su većina modeli Tupoljev Tu-214, Iljušin Il-96 i Suhoj Superdžet 100. Najmanje 10 letelica je primećeno kako poleću iz VKO u 8:48 po moskovskom vremenu, što je oko šest sati po centralnoevropskom, nakon čega su nastavile da idu ka istoku Rusije na različitim putanjama leta. Ono što je posebno intriganto jeste da je među njima bio i Iljušin Il-96, predsednička letelica Vladimira Putina.  

Konvoj je prvi primetio korisnik Tvitera Manu Gomez, a da se nešto dešava potvrdio je AeroTime uz korišćenje servisa za praćenje letova Flightradar24 i ADS-B Ekchange.

 

 

Kako je rečeno, svi avioni iz konvoja sleteli su u razne ruske gradove. Prvi je bio Tupoljev Tu-214PU koji je po cetralnoruskom vremenu sleteo u 10:04 u Novosibirsk. Nakon toga je ponovo poleteo 22 minuta kasnije i krenuo nazad u pravcu Moskve, a zatim je na isto mesto sletela još najmanje jedna letelica (Erbas A319-115CJ).

Komunikacioni relejni avion RA-64516 sleteo je u Omsk u 11:34, pa se vratio u Moskvu, a preostali su sleteli u Surgut, Tjumenj, Omsk i Ufu, kao i u nekoliko drugih gradova u Rusiji.

Republika

Foto: Printscreen

Jedan od snimaka koji je nastao iznad Moskve 17. marta

Ipak, ono što je posebno zabrinulo jeste izveštaj o letovima ruskog teretnog aviona Iljušin IL-76MD, sposobnog da nosi od 50 do 60 tona. On je, dvaputa u samo nekoliko sati iz Moskve odleteo ka isturenoj ruskoj Kaljiningradskoj oblasti, što je odmah pokrenulo spekuacije o tome šta je tamo preneseno. 

Podsećanja radi, reč je o oblasti koja je konstitutivni subjekt Ruske Federacije, a nalazi se na krajnjem zapadu Rusije i predstavlja rusku eksklavu na obali jugoistočnog Baltika između Poljske i Litvanije. Zvanična Moskva je na tu teritoriju još ranije izmestila ogromne količine svog naoružanja. 

 

 

Početkom ovog meseca je britanski Dejli mejl, pozivajući se na tvrdnje Valerija Soloveja, političkog analitičara i bivšeg profesora u Moskvi, pisao kako je ruski lider porodicu već smestio na bezbedno u Altajskim planinama. Tamo, govorio je Solovej početkom marta, Putin ima na raspolaganju podzemni grad koji bi svoje stanovnike, kako se veruje, mogao da zaštiti od potencijalnog nuklearnog udara.

- Putin je još prethodnog vikenda sklonio u moderno haj-tek sklonište u Altajskoj republici. U stvari, to nije nikakav bunker već podzemni grad opremljen najmodernijom naučnom tehnologijom i mašinama. Nadam se da vam ovo nešto znači - rekao je Solovej, koji tvrdi da ima insajderske kontakte u Kremlju.
 

Solovej je, međutim, u Ruskoj Federaciji proglašen špijunom i poznat je po tome što je često kritikovao šefa Kremlja, tvrdeći, između ostalog, da je on teško bolestan, kao i da sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom tokom svojih vikenda u Sibiru "sprovodi bizarne rituale". 

Zbog svih tih činjenica njegovo upozorenje nije prošlo toliko zapaženo, već je svrstano u jednostavnu propagandu, međutim, snimci radarskog avionskih radarskih sistema sada su pokrenuli mnoga pitanja.

Moskva se nije oglašavala po tom pitanju.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
fefe

18.03.2022 06:03

ameri ce se tesko skinuti s grbace slobodnom svetu, boga mi , jedino resenje je da ih Putin resetuje...

Odgovori 49 7
MilanChe

18.03.2022 09:51

I ostavili su uključene transpondere da ih može pratiti bilo ko.... Vi i i ovi sa zapada ste baš bolesni.

Odgovori 49 3