OVO JE LICE KRVNIKA! Ukrajinski zvaničnici: Ruski komandant Mihail Mizincev je ratni žločinac - on ubija našu DECU! (FOTO)

Autor:

Svet

26.03.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski zvaničnici optužili su visokog ruskog komandanta za neke od najgorih ratnih zločina.

OVO JE LICE KRVNIKA! Ukrajinski zvaničnici: Ruski komandant Mihail Mizincev je ratni žločinac - on ubija našu DECU! (FOTO)

Foto: printscreen/twitter/Oleksandra Matviichuk

Nazvali su ga „Krvnikom Mariupolja“ i optužili za ga vazdušni napad na dečiju bolnicu u Mariupolju, piše NY Post.

- Zapamti ga. Ovo je Mihail Mizincev. On vodi opsadu Mariupolja. On je naredio bombardovanje dečije bolnice, pozorišta... itd. Ima iskustva u uništavanju gradova u Siriji. Potrudićemo se da ga sretnemo u Hagu -  napisala je u tvitu šefica ukrajinskog Centra za građanske slobode Aleksandra Matvičuk i objavila fotografiju general-pukovnika koji je na čelu Ruskog centra za kontrolu nacionalne odbrane.

Napad na dečiju bolnicu i porodilište izazvao je brojne osude sveta, a Rusi su odbacili optužbe da su gađali civilnu infrastrukturu, navodeći da su pripadnici kontroverznog puka Azov ranije proterivali pacijente i zauzeli bolnicu.

U vazdušnom napadu nekoliko dana kasnije, bombardovano je pozorište u Mariupolju, koje je bilo sklonište za više od hiljadu civila, a na njemu je velikim slovima pisalo na ruskom DECA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading