ŠOJGU ŠOKIRAO CEO SVET! Posle spekulacija da je izdao Putina i doživeo šlog, ministar se javio i REKAO OVO! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2022

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu održao radni sastanak sa rukovodstvom vojnog resora.

ŠOJGU ŠOKIRAO CEO SVET! Posle spekulacija da je izdao Putina i doživeo šlog, ministar se javio i REKAO OVO! (VIDEO)

Foto: twitter.com/printscreen

Spekulacije Ukrajinaca da je Sergej Šojgu dobio infarkt ubrzo su se pokazale kao netačne, kada je ruski ministar u subotu održao radni sastanak sa rukovodstvom vojnog resora i izjavio da se državni odbrambeni nalog sprovodi po planu, uprkos poteškoćama, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

- Održali smo sastanak sa Ministarstvom finansija o čitavom nizu pitanja u pogledu izvršenja i budžetskih obaveza za ovu godinu i, što je najvažnije, o državnom nalogu za odbranu. I pored teškoća koje imamo danas, ispunjavamo taj plan. S obzirom na to da su budžetska sredstva ove godine premašila prethodnu za 15 odsto, naravno, treba sagledati na šta treba obratiti posebnu pažnju prilikom ispunjavanja zadataka - rekao je ministar kojeg su snimile i kamere.

Šojgu je takođe primetio da uprkos antiruskim sankcijama, danas nivo državnih ugovora iznosi 85 odsto.

- Nastavljamo sa unapređenjem snabdevanja naoružanjem i opremom kreditnim sredstvima. Prioriteti su dalekometno precizno naoružanje, avijaciona oprema, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga -  naglasio je Šojgu.

 

 

On je dodao da je, imajući u vidu invaziju u Ukrajini, 2022. godine neophodno održati zacrtani tempo za snabdevanje trupa naprednim naoružanjem, uključujući robotske sisteme, informatičku podršku i elektronsko ratovanje, kao i logistiku.

- Takođe želim da napomenem da Ministarstvo odbrane u potpunosti ispunjava sve društvene obaveze prema osoblju, uzimajući u obzir donete odluke o relevantnim indeksacijama. Ovo se odnosi i na indeksaciju novčanih dodataka vojnih lica, i naknada civilnog osoblja, i naravno, kako je predviđeno našim zakonodavstvom i vojnih penzionera. Osim toga, odobrene su izmene Zakona o veteranima prema kojima se učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini priznaju kao borbeni veterani. Podrška će biti pružena i rođacima ove kategorije vojnika - dodao je ruski ministar odbrane.

Podsećamo, Sergej Šojgu se nije pojavio u javnosti 12 dana, zbog čega su kružili navodi o njegovom lošem zdravstvenom stanju, a pominjalo se i da je ruski ministar odbrane pod istragom ruske obaveštajne službe zbog navodne saradnje sa američkom Centralno obaveštajnom agencijom (CIA).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (6)

Loading
Očajno pero

26.03.2022 09:21

Sada je jasno da idu na zauzimanje Kijeva, čim spremaju robotizovana srestva. Zelenski, potpiši kapitulaciju dok imaš šansu i spasi ljude. Te Dževline i ostalo platićeš puta tri. Nisi ti ni državnik ni političar. Ne rzumeš ti ove igre bez granica.

Odgovori 51 7
Analiticar

26.03.2022 16:02

@Očajno pero - DA ZELENSKI NIJE AGRESOR - OTIMAC ,. A STO RUSI NAPADAJU KIJEV ! EVO IM DONBAS I LUGANSK ! HTELI BI SVE ,E BICE TESKO. MOZDA CE VOJNO POBEDITI ALI 150 000 RUSA CE GODINAMA ISPASTATI. BICE TUZNO I ZALOSNO.

Odgovori 6 20
nesa151

02.04.2022 09:57

@Analiticar - Pa vidis ti nezns sta javno izjavise nato i Amerika?CILJ NJIHOV JE UNISTENJE RUSIJE I PRAVOSLAVLJA,Nisi procitao pismo sefa najbolje spijunske organizacije PUTINU.Sad ih imas i vise neces imati sansu idi do kraja .E sad sta je BOLJE ko da pati ?Odgovori ali uzmi u obzir cilj kauboja i FASISTA U UKRAJINI koje finansiraju ti isti kauboji.Sto ukrajina nemoze da ih se resi a oni PACOVSKI beze po zgradama moraju biti unisteni.aTOMSKO NAORUZANJE nece biti na RUSKIM GRANICAMA.Eto derle u tom je stvar -bolje "SPRECITI NEGO LECITI"!

Violeta pejcic

19.04.2022 17:13

@nesa151 - E svaka cast na komentaru. Napokon je neko postavio sve stvari na svoje mesto. Pitanje je da li ce te on razumeti, ali nije vazno, mnogi jesu razumeli. Nek zivi pravoslavlje, sve ce se jednog dana pokazati. Procitaj molim te sta je komentarisao prof. Laban na Kurir TV. Bas je objasnio. Pozdrav