PUTINU I LAVROVU EVROPA ZAMRZAVA IMOVINU!? Novi paket sankcija zbog napada na Ukrajinu popodne! NA LISTI I RUSKE BANKE, OLIGARSI...!

Autor:

Svet

25.02.2022

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putinu i Lavrovu EU planira da zamrzne imovinu!

PUTINU I LAVROVU EVROPA ZAMRZAVA IMOVINU!? Novi paket sankcija zbog napada na Ukrajinu popodne! NA LISTI I RUSKE BANKE, OLIGARSI...!

Foto: Tanjug/AP

EU se sprema da zamrzne imovinu ruskog predsednika Vladimira Putina i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u okviru treće runde sankcija Rusiji, piše "Fajnenšel tajms" (FT).

Ministri spoljnih poslova planiraju da odobre paket sankcija danas popodne, zajedno sa nizom mera protiv ruskih banaka i industrije, citira list troje ljudi upoznatih s tim.

Putin i Lavrov neće biti podvrgnuti zabrani putovanja u skladu sa ovim merama, piše FT, naglašavajući spremnost EU da zadrži otvorene simbolične diplomatske mogućnosti.

Zvaničnik EU, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je Rojtersu: „Mi se krećemo najbrže što možemo“, dodajući da bi blok takođe mogao da cilja „mnogo više“ oligarha.

Procurio dokument

Prema procurelom nacrtu novih sankcija koje su dogovorili lideri EU, svi članovi Dume, ruskog saveta bezbednosti i svi beloruski zvaničnici u vojsci i Ministarstvu odbrane koji su "omogućili" invaziju na Ukrajinu biće podvrgnuti zabrani putovanja i imovina se zamrzava, izveštava Daniel Bofei iz Gardijana.

Prethodne sankcije pogodile su 351 poslanika Dume koji su podržali priznanje Rusije samoproglašenih republika u Lugansku i Donjecku.

Postoji predlog da se povećaju kriterijumi na listi za sankcionisanje pojedinaca, kao i da bi se "bolje uhvatili drugi oblici podrške režimu, uključujući oligarhe".

Još dve banke biće pod sankcijama: Alfa banka i Otkritie.

Postoji i predlog da se ruskim državljanima zabrani novi depoziti od preko 100.000 evra u bankama EU.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marko

26.02.2022 11:26

Izvinite, ali možemo li saznati šta to od imovine imaju gospodin Putin i gospodin Lavrov u stranim zemljama ?!

Herc 78

26.02.2022 23:19

Neka mi ne zamere putinofili, ali mi je zaista licemerno ukoliko Putin poseduje bilo kakvu imovinu u bilo kojoj zemlji van Ruske Federacije. Isto se odnosi i na Lavrova. To je isto kao da treniraš Romu, a u derbiju sa Laciom kladiš se na Lacio.