FENOMEN KVARTARNIH ROĐAKA! Identične bliznakinje rodile decu identičnim blizancima, DNK sve ZBUNIO! (FOTO)

Autor:

Svet

19.02.2022

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve sestre bliznakinje, koje su vrlo popularne na Instagramu, nedavno su zbunile pratioce fotografijom svojih sinova, napisavši ispod nje da su bebe - braća, rođaci i kvartarni blizanci. Mnogi se pitaju kako je to uopšte moguće, ali reč je o interesantnom fenomenu.

FENOMEN KVARTARNIH ROĐAKA! Identične bliznakinje rodile decu identičnim blizancima, DNK sve ZBUNIO! (FOTO)

Foto: printscreen/Instagram

Blizanci

Naime, Britani i Brijana su jednojajčane bliznakinje koje su se udale za jednojajčane blizance Džoša i Džeremija Sejlersa i potom rodile decu u roku od nekoliko meseci, prenosi "San".

- Kada bi ova porodica uradila DNK test porekla, on bi pokazao da su ove bebe braća, a ne rođaci - objasnio je jedan pratilac. Britani i Brijana upoznale su Džoša i Džeremija na festivalu za blizance 2017., a momci su ih zaprosili šest meseci kasnije, nakon burne romanse.

Genetika ovu pojavu naziva "kvartarnim rođacima/blizancima". To je pojava kada se jedan par jednojajčanih blizanaca venča s drugim parom blizanaca i genetičari je nazivaju "kvartarnim zajednicama" ili "brakom četvorke". Džet i Džeks zapravo dele DNK brata i sestre i višestruko su "kvartarni" jer su im oba roditelja identični blizanci.

Pratioci su u šoku

Imali su zajedničko venčanje 5. avgusta 2018., žive u istoj kući u Virdžiniji u SAD-u, a sada zajedno proširuju svoje porodice. Parovi su vest o trudnoći objavili na zajedničkoj Instagram stranici, napisavši: "Pogodite šta!!?? OBA para su trudna!"

- Oduševljeni smo i zahvalni što smo doživeli preklapanje trudnoća i što možemo da podelimo ovu vest sa svima vama! Naša deca neće biti samo rođaci, već i genetski blizanci. Jedva čekamo da ih upoznamo i da se oni upoznaju - pisalo je.

Iako je zajednička trudnoća bila šok za mnoge, sestre su za "Australijas Tudej" rekle da su planirale da zatrudne u isto vreme.

- Zajedno smo doživele većinu prekretnica u životu, rođendane, dobijanje vozačke dozvole, diplome i naše dvostruko venčanje. Ovo bi bio sledeći veliki događaj i volele bismo da ga doživimo zajedno - rekla je Britani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading