ODBEGLI PREDSEDNIK AVGANISTANA SE OBRATIO NACIJI IZ UAE! Tvrdi da se uskoro vraća i da ni cvonjka sa sobom nije poneo!

Autor:

Svet

18.08.2021

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Avganistana Ašraf Gani, koji je posle upada talibana u Kabul pobegao u Ujedinjene Arapske Emirate poručio je danas svojim sunarodnicima da će se vratiti u zemlju i da nikave pare nije poneo sa sobom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ašraf Gani je poručio da se uskoro vraća u Avganistan

 

Ranije su mediji pisali da je Ašraf Gani poneo sa sobom iz zemlje 169 miliona dolara.

- Nisam izdao svoju otadžbinu i molim sve da ne obraćaju pažnju na glasine, želeli smo mir za Kabul, kako on ne bi bio uništen. Jako se nadam da će rat u Avganistanu biti završen. Naša vojska ne snosi odgovornost za ovu propast, za to su krivi političari. Detalji o tome šta se desilo na dan pada Kabula, reći ću posle…Morao sam da napustim Avganistan, jer nisam želeo da budem razlog za krvoproliće u Kabulu - rekao je Gani tokom video-obraćanja na Fejsbuku.

Političar je naglasio da su talibani obećali da neće ući u Kabul, samo su opkolili predsedničku palatu.

- Bio sam u palati, kada mi je obezbeđene saopštilo da, kada su talibani ušli u prestonicu, desilo nešto što liči na puč. Tvrdnje da sam napustio Kabul sa novcem nisu tačne. Uskoro se vraćam u Avganistan.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading