(VIDEO) DRŽAVNA TELEVIZIJA PRVI PUT OBJAVILA NEŠTO NEGATIVNO O KIM DŽONG UNU! Narod u šoku: Svi smo počeli da plačemo!

Autor: Republika

Svet

29.06.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejska državna televizija KCTV objavila je snimak koje je mnoge iznenadio, budući da je na njemu prikazana slabost vrhovnog vođe, iako dobri poznavaoci prilika u najzatvorenijoj zemlji sveta tvrde da je to sasvim drugačije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vođa Severne Koreje Kim Džong Un 

Severnokorejska državna televizija KCTV objavila je jedan snimak bez presedana, kako pišu svetski mediji, budući da ona ima zadatak da na specijalan način gradi imidž vođe te zemlje Kim Džong Una, a sudeći po najnovijem zapisu žestoko se oglušila o osnove svog načina rada. 

Naime, ona je emitovala prilog u kom jedan stanovnik te zemlje govori kako je zabrinut jer je vođa Džong Un naglo smršao, pri čemu je istovremeno emitovana i fotografija kojom se to potvrđuje.

Time je, suprotno svim očekivanjima, ukazano na slabost vrhovnog lidera, budući da se o njegovom zdravstvenom stanju širom sveta spekuliše već godinama, ali ne i u domaćoj javnosti, pa je video-zapis KCTV dodatno raspirio sumnje da sa njima nešto ipak nije u redu.      

- Rastužilo nas je što je gospodin Kim postao tako mršav. Svi su počeli da plaču - rekao je muškarac u kameru, dok je odmah nakon tog priloga emitovan snimak vođe Severne Koreje sa jednog nedavno održanog koncerta u Pjongjangu, gde je on "nikad mršaviji". 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim u februaru 2021. i u junu 2021. 

Osim toga, nedugo nakon Kimovog pojavljivanja na sastanku Radničke partije Sjeverne Koreje (RP) 6. juna, južnokorejska novinska agencija Yonhap konstatovala je da su fotografije iz februara i iz juna dokaz da je Kim primetno smršao. 

Isto je objavio i portal NK News 8, koji je uporedio dve Kimove fotografije uz konstataciju da je severnokorejski vođa, za kog se veruje da ima 37 godina, očigledno stegao narukvicu svog najdražeg sata, vrednog 12.000 američkih dolara. Fotografije s početka juna, tvrdi NK News, pokazuju da je Kimov levi zglob vidno tanji nego što je bio u novembru 2020. i februaru 2021.

Ipak, Kvak Gil Seob, urednik internet portala One Korea Center, koji je specijalizovan za događaje u Severnoj Koreji, tvrdi da snimci emitovani na KCTV nemaju veze s greškom, te da su namerno plasirani.  

- Službeni Pjongjang nikad ne bi dopustio da se nešto negativno objavi o Kimu, tako da su ovim novim snimcima hteli da kažu da Kim namerno mršavi. Snimak pokazuje da je predan svom narodu - istakao je Seob i dodao da Kim Džong Un koristi sebe kao propagandnu platformu kako bi naglasio imidž sebe kao vođe koji za svoj narod danonoćno naporno radi.

Podsetimo, Kimovo zdravlje je predmet rasprava otkad je u decembru 2011. od oca Kim Džong Ila preuzeo vođenje Severne Koreje. Il je preminuo od srčanog udara.

Kim u ovom trenutku nema jasnog naslednika i situacija u toj zemlji po pitanju moći i odlučivanju mogla bi dodatno da se zakomplikuje ako on umre ili iz nekog drugog razloga ne bude mogao da oponaša svoju dužnost.

BBC piše da se smatra da Kimova sestra Kim Jo Jong nije kandidatkinja za preuzimanje vlasti i da bi moglo da se dogodi da će Severnu Koreju nakon Kim Džong Una po prvi put u istoriji voditi neko ko nije član porodice Kim.

Kim je pušač, a oni koji ga prate kažu da se severnokorejski diktator muči s problemima koji potiču od njegove težine i stila života. Navodno alkoholna pića konzumira u velikim količinama, a čuveni su i izveštaji o njegovom neumerenom konzumiranju sira koji uvozi direktno iz Švajcarske, gde je studirao.  

Govorilo se da je od 2011. svake godine dobijao u proseku šest, do sedam kilograma i da je u jednom trenutku stigao do 140. BBC sad podseća da se nagađalo i da Kim boluje ili od dijabetesa ili od gihta.

Interesantno je da je tokom 2014. "nestao" na šest nedelja, a nakon toga je uočen sa štapom za hodanje. Južnokorejska obaveštajna zajednica nekoliko je dana kasnije utvrdila da je Kimu operativnim zahvatom uklonjena cista sa zgloba.

Isto tako, kada je prošlog proleća "nestao" na tri nedelje, mnogi su nagađali da se ozbiljno razboleo nakon operacije srca, a neki su čak i utvrdili da je preminuo. Kasnije, kada se pojavio u javnosti bez očitih zdravstvenih problema, izuzev, naravno, prekomerne težine, konstatovano je da je verovatno s porodicom bio u izolaciji kako se ne bi zarazio koronavirusom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading