GLAD PRETI SEVERNOJ KOREJI! KIM ZABRINUT: Fokusirati se na poljoprivredu

Autor:

Svet

18.06.2021

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje Kim Džong Un, u retkom javnom nastupu ove vrste, upozorio je da je situacija sa hranom u toj zemlji "napeta".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Poplave, pandemija koronavirusa i sankcije razlozi su zbog kojih je u Severnoj Koreji nestašica hrane, javili su državni mediji.

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu je u poslednjem izveštaju upozorila da, ukoliko manjak hrane u Severnoj Koreji ne bude nadomešćen uvozom ili međunarodnom pomoći, zemljoradnici mogu biti suočeni sa surovim prinosima između avgusta i oktobra.

Kim Džong Un je nestašicu hrane postavio kao prioritet u zemlji i pozvao sve u državi da se koncentrišu na poljoprivredu.

Devedesetih godina prošlog veka Severnu Koreju je pogodila velika glad. Za sada nema znakova da bi situacija mogla da se ponovi i ove godine, ali je upozoravajuće što cene pojedinih namernica kontinuirano skaču. 

Pirinač je poskupeo, a kilogram banana košta oko 45 dolara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading