BIL GEJTS O KORONI: Nismo bili spremni za pandemiju, ali sada imamo VAKCINE i vidimo da joj se nazire KRAJ!

Autor:

Svet

23.04.2021

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijarder Bil Gejts ocenio je da se "svet nije pripremio za pandemiju koronavirusa ni blizu koliko je trebalo", ali da će vakcine protiv korone pomoći ljudima da se vrate u normalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bil Gejts

- Kad nas je pandemija pogodila, shvatili smo da je to globalni problem i da moramo da organizujemo resurse na svetskom nivou. Mnogi su pomogli, naročito Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i SAD, koji su zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i našom fondacijom rekli: "Ok, šta možemo da uradimo?" - ispričao je Gejts u intervjuu za Skaj Njuz.

- CEPI (Koalicija za inovacije u spremnosti na epidemije) je pomogla u istraživanju vakcina, GAVI (Savez za vakcinisanje) je kupovao vakcine, Globalni fond je finansirao terapije na bazi kiseonika. To je ono što je radila naša fondacija, koristila je sve dodatne resurse i koordinirala ih na globalnom nivou - rekao je osnivač Majkrosofta, prenosi Kurir.

Gejts je ocenio da je to bilo izuzetno važno jer se svet nije pripremio za pandemiju ni blizu koliko je trebalo.

Učili smo usput, ali rekao bih da, delimično zbog onog što je uradila naša fondacija, a delimično zbog novca koji su za razvoj i istraživanja dale Sjedinjene Države, sad imamo vakcine i vidimo da će ovoj pandemiji doći kraj, ocenio je Gejts.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading