ZABRINJAVAJUĆ RAST ZARAŽENIH: Od subote obavezno testiranje na koronu pri ulasku u Nemačku!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.08.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj zaraženih u Nemačkoj zabrinjavajuće raste, verovatno i zbog povratnika iz "rizičnih zemalja", među kojima je i Srbija, piše Dojče vele i dodaje da će oni od subote 8. avgusta biti obavezni da se testiraju, inače slede velike novčane kazne.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najveći nemački aerodrom u Frankfurtu na Majni dobro je pripremljen za testiranja koja je najavio savezni ministar zdravlja Jens Špan, a već nekoliko nedelja tamo stoji 19 kabina za testiranje.

Putnici su u njima do sada mogli dobrovoljno da se testiraju, ukoliko su dolazili iz neke od "rizičnih zemalja", a sada će to biti obavezno.

Kabine se nalaze odmah iza dela s pasoškom i carinskom kontrolom, a putnici iz "rizičnih zemalja" samostalno bi trebalo da se upute ka kabinama za testiranje ili da direktno odu u karantin.

Nadležne službe najavile su i nasumične kontrole, a onima koji ne budu hteli da se testiraju, biće izrečene kazne i do 25.000 evra, pise DW.

Na listi "rizičnih zemalja" trenutno se nalazi 130 država, među kojima je i Srbija, a jedina zemlja EU koja nije na listi je Luksemburg.

Na aerodromu u Frankfurtu na Majni, prema navodima tamošnje portparolke, trenutno se 16.000 ljudi nedeljno vraća iz rizičnih oblasti.

Prošle nedelje kroz aerodrom je prošlo oko 344.000 putnika iz čitavog sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading