ZDRAVLJE ITALIJANA NAJVAŽNIJE! Prva reakcija Salvinija: Karantin za celu zemlju dobar, ali nije dovoljan korak

Autor: Tanjug

Svet

09.03.2020

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Lige i bivši ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je večeras da je karantin za celu zemlju koji je najavila italijanska vlada prvi korak, ali da nije dovoljan i da mora još više da se uradi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

On je tako reagovao na izjavu premijera Ðuzepea Kontea koji je njavio da će od sutra karantin koji je uveden na severu zemlje biti proširen na celu Italiju, prenosi Ansa.

- Zatvorite sve i odmah i ne ostavljajte prostora sumnjama ili interpretacijama. Treba iz budžeta izdvojiti pomoć porodicama i preduzećima odmah i to ne sedam već 70 milijardi - rekao je Salvini.


Ranije danas Salvini je rekao da bi cela Italija trebalo da bude stavljena u crvenu zonu u borbi protiv korona virusa.

- Zvao sam premijera Kontea i zatražio sastanak. Saosećam sa ljudima koji pate i koji se plaše. Zajedno možemo da prevaziđemo ovaj trenutak. Neophodno je staviti zemlju u bezbednosnu situaciju proširivanjem takozvane crvene zone na celu državu. Zdravlje Italijana je na prvom mestu - rekao je Salvini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading