Papi ne može niko ništa ZBOG IZRAELSKOG BALONA

Autor: Agencije, Republika

Svet

25.09.2017

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papino obezbeđenje je koristilo izraelski opservacioni balon da ga štiti tokom nedavne posete Južnoj Americi, javljaju izraelski mediji i dodaju da je to treći put u poslednjih nekoliko godina da se primenjuje takva mera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izraelski balon pomogao je i da se papa obezbedi prilikom poseta Africi i Izraelu

Dve od tri mise koje je služio poglavar Rimokatoličke crkve u Kolumbiji pre dve nedelje praćene su iz balona koji je proizvoden u izraelskom gradu Javne.

Izraelski balon pomogao je takođe da se papa Franja obezbedi prilikom poseta Africi i Izraelu.

Izraelska vojska i policija redovno koriste takav balon koji pokriva prečnik od pet kilometara.

Policija u Bogoti i Medeljinu je pustila balon iz koga su emitovani snimci direktno u njihova sedišta. Balon je pomogao da se skeniraju mase ljudi okupljene povodom papine posete, krovovi u tom području i druga mesta koja se ne mogu videti sa zemlje.

- U Medeljinu je bila gusta magla za vreme mise tako da smo bili sami u vazduhu jer helikopteri koji kruže iznad nisu mogli da vide šta se dešava na tlu - rekao je zavničnik kompanije RT Sistemi aerostata koja pravi balon.

On je dodao da je nedavno balon usavršen, da ima kamere za noć i dan, da automatski može da identifikuje sumnjive pokrete, da održava pregled čitavog područja dok se fokusira na specifičnu metu, kao i da ima filtere koji čiste sliku od prljavštine i kondenzacije.

Ista kompanija proizvodi razne bespilotne letelice ali ističe prednost opservacionih balona čija je operativna cena 18 dolara na dan u poređenju sa 600 dolara na sat za prosečni dron.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading